104 után 104: megvan a hetedik a Hódtóiban!

A Tiszaújváros ellen lépett pályára szombaton, az NB I/B Zöld csoportjában a listavezető Vásárhelyi Kosársuli. A 15. fordulóban a Hódtói Sportcsarnokban nem is lehetett más a sárgamezes alakulat célja, mint az újabb győzelem megszerzése.

Deja vu érzésünk lehetett a mérkőzés elején, hisz gyakorlatilag ugyanúgy kezdett a Kosársuli, mint egy hete, a Salgótarján ellen: Vas Péter kettőből két jó triplával kezdett, hozzá társult Molnár Bence, valamint Perák Denis kiváló játéka. Kovács József triplájánál már tizennégy pont volt a hazai fór (24-10), hogy aztán az amerikai Hill, valamint Gáspár vezetésével feljebb zárkózzanak a vendégek – utóbbi zsákolásával immár 24-18-ra. A negyed utolsó perce Vuk Pavlovicnak hála ismét vásárhelyi részre dőlt (28-18).

A tízpontos differenciát a második játékrészben növelni tudta Tóth Tamás gárdája, a csapatjátékot jó támadások és védekezések rakták a helyére, így hiába indult be a vendégek triplagyárosa, Pongrácz, már tizenöttel is mentünk (43-28). Mindkét tréner időt kért, de a stabil Kosársuli-vezetésre amellett, hogy nagy taktikai és fizikai csata zajlott a parketten, nem volt komoly ellenszere a kékmezeseknek, így a szünetre viszonylag nyugodt előnnyel vonulhattunk (51-37).

A harmadik negyedben fokozódott a tempó, csak úgy záporoztak a kosarak mindkét félnél, ebből a rohanásból pedig a Tiszaújváros jött ki jobban. Többek között Hill látványos zsákolása és Pongrácz hármasai által hat pontra zárkóztak fel (56-50), és hiába igyekezett összerántani a csapatot Vas Péter és Molnár Bence, megnyugtatóan ellépni nem sikerült a tíz perc során (79-69).

A kiválóan beszálló Rostás Imre négy kettőpontosa a létező legjobbkor jött a zárónegyed kezdetén, a kissé elfáradó vendégekkel szemben felpörgött a Kosársuli, a megszerzett labdákhoz pedig eredményes ziccerek kapcsolódtak. Gyakorlatilag már a játékrész közepén eldőlt a találkozó sorsa, bebiztosította a győzelmet a sárgamezes alakulat, majd Kelemen Balázs triplájával már a százpontos álomhatárt is átléptük (102-78). Két és fél perccel a vége előtt a közönség vastapssal üdvözölte a huszonhárom ponttal legeredményesebbként záró Vas Pétert, a lefújás után pedig az egész csapatnak zenghetett a Sportcsarnok közönsége: ismét 104 pontig jutott a Kosársuli, ismét győztünk (immár hétből hetedszer itthon), és továbbra is vezetjük a bajnokságot!

NB I/B Zöld csoport, 15. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 104-87 (28-18, 23-19, 28-32, 25-18)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Reisz, Szalóki

Kosársuli: MOLNÁR 18/3, Béres 6, Bálint 10, VAS 23/9, Perák 8.

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tiszaújváros: KISS 21/3, Gáspár 7, Szabó N. 2, HILL 21/3, Jónás 6.

Csere: Kovács 4, Szabó D. 1, Szilasi 2, PONGRÁCZ 19/15, Molnár 2, Dorvekinger 2.

Vezetőedző: Szendrey Zsombor

Tóth Tamás: „Kiválóan kezdtük a mérkőzést, öt perc után már 21-8 volt ide. Ezek után kissé visszaestünk támadásban és védekezésben, ugyanakkor sikerült szinte végig kontrollálnunk a játékot, a hajrában pedig jó teljesítménnyel őriztük meg az előnyünket. A hibákat ki kell javítanunk, de jó úton járunk!”

U20-as gárdánknak is sikerült itthon tartani a két pontot, Béres Nándor vezetésével a kiélezett utolsó pár percben megőrizte előnyét a csapat, így végül 96-90 lett a végeredmény.

Jövő héten ismét hazai pályán játszik a Kosársuli, január 26-án a Sopron lesz az ellenfél.

Forrás és fotó: vasarhelyikosarsuli.hu