Migránsmaffiát leplezett le az olasz rendőrség

Ha Európa rossz irányba halad, az unokáink még megélhetik ezt – hangzott el a Rádió 7 Heti megfejtésében szombaton. A délelőtti műsorban arról is szó esett, hogy az önkormányzati választások tétje nagyobb, mint gondolnánk, ugyanis azok sem csak a helyi ügyeinkről szólnak.

A múlt héten indult Heti megfejtésben Jeszenszky Zsolt műsorvezető ismét állandó vendégeivel, Bayer Zsolt, Gajdics Ottó és Apáti Bence ismert médiaszakemberekkel beszélgetett a mindennapi aktualitásokról.

Mint elhangzott: az ellenzéki pártoktól a jövőben is várhatunk az év végi tüntetésekhez hasonló akciókat, ugyanis nincs más eszközük arra, hogy nagy nyilvánosságot és publicitást kapjanak.

– Orbán Viktor még tavaly jelentette ki, hogy 2030-ra Magyarországot Európa 5 legjobban élhető országa közé fejlesztené. A tervet az ellenzék csak nevette és komolytalannak nevezte, ugyanúgy, mint amikor 2010-ben a miniszterelnök azt mondta: 1 millió új munkahelyet fog teremteni a kormány. Lehet nevetni rajta, de lassan ez beteljesül – mondta Bayer Zsolt.

Gajdics Ottó a májusi EP-választás tétjéről beszélt. – Egyedül a kormánypártok állnak ki az illegális migráció ellen, míg az ellenzékiek a bevándorláspártiak szekerét tolják. Össze kell fognunk, ha nem szeretnénk, hogy rezervátumokban mutogassák majd, hogyan éltek egykor a magyarok. Ha Európa rossz irányba halad, unokáink megélhetik ezt – magyarázta.

Bayer Zsolt szerint az önkormányzati választások is legalább ennyire fontosak, ugyanis nem csak helyi emberekről és ügyekről döntünk októberben. – Belpolitikai ügynek tűnik, de minden összefügg mindennel, így Magyarország európai státuszáról is döntünk. Mivel kicsi téglákból épül fel az egész rendszer, ezért a kormánypártokat kell támogatni, ha azt szeretnénk, hogy megnyerjük a jelenleg zajló globalizációs harcot – érvelt a publicista.

A hódmezővásárhelyi állapotok kapcsán elmondta: a józan ésszel rendelkező polgárok majd eldöntik, milyen irányba haladjon a város. A lakosoknak számot kell vetni arról a választás előtt, hogy mit csinál a jelenlegi polgármesterük, milyen volt az élet a megválasztása előtt, illetve mi történt azóta.

Borítókép: Illusztráció