A divatvilág legfontosabb kiegészítője: az év színe 2019

Legyen szó akár a fehérről, vagy a szemhunyorgatást előidéző neon árnyalatokról, az aktuális trendeket elemükben határozzák meg. Rajonghatunk értük, vagy menekülhetünk sikítva a közeledésüktől, az év színe akarva akaratlanul is bekúszik a ruhatárunkba.

A trendet követők társasága mindig epekedve várja a Pantone cég év végi bejelentését, ugyanis akkor teszik közzé az év színét. A nagyérdeműnek elmúlhatnak az álmatlan éjszakái, a következő évet tekintve. Mit lehet tudni erről a fashion-világot kiszínező vállalatról? 1963-ban fektették le a cég alapkövét. A nyomda- és grafikai ipar, a divat számára színrendszereket hoztak létre, melyek nemzetközivé váltak. Egy-egy árnyalat színkódot kapott, a paletta azonban nem végleges, folyamatosan újabb szépségeket alkotnak és bővítik a tervezők legnagyobb örömére. 2000-ben indították útjára minden sasszemű fashionista igényeinek és kíváncsiságának kielégítésére a kezdeményezésüket. Az egy dolog, hogy már év végén tudni akarjuk, hogy mi lesz a következő év nyári szerkó-trendje, de a szín sem utolsó.

Lelkileg felkészülünk arra, hogy előnyössé teszi hab testünket az árnyalat, vagy inkább maradjunk a jól bevált feketénél, még 40 fokban is. Trend ide vagy oda, nem mindenkinek állnak jól azok az árnyalatú kreációk, amelyek a Victoria’s Secret szinte megrajzolt testű modelljein kifogástalanul mutatnak. De akkor dobpergés: a 2019 év színe a 16-1545-os kódot viselő „Living corall” lett. A 2018-as, vibráló, ultralila után a cég egy nyugalmat, vidámságot és a harmóniát tökéletesen magába foglaló csodát választotta. Nem csupán ruházatban, hanem kiegészítőben, sminkben is domináns lesz ez a pompás árnyalat.

A divatvilág legfontosabb kiegé

A pasztelles korall, az óceán apró állatait juttatja az eszünkbe. Igazán energikus árnyalat a palettáról, mégis van benne egy cseppnyi energia, mely az általa megfestett ruhadarab viselőjét modern sellővé varázsolja. Minden bizonnyal topok, szoknyák, overálok, capri nadrágok megelevenedése az illetőn olyan látványban részesíti a fürkésző tekinteteket, amire a reakció: hmmm muszáj vásárolnom.

Pénztárca hopp, és már pittyen is a terminál, igaz, hogy a bankszámla komoly diétába kezd, de mi a boldogságtól rögtön táncra perdülünk. Megszereztük, a miénk és a képzeletbeli catwalk-on tipegünk új szerzeményünkben. Tehát köszönjünk az idei év korall színét a szakértőknek, telitalálat minden korosztály számára.

 

Videó és képek forrása: instagram.com