Tóth Tamás: "Nem engedhetünk meg magunknak kisiklást!"

Az NB I/B Zöld csoportjának 15. fordulójában a tabellán utolsó előtti helyen álló Tiszaújvárost fogadja a Vásárhelyi Kosársuli. Szombaton 18 óra 30 perckor a hétből hetedik hazai győzelem reményében lép pályára a Hódtói Sportcsarnokban Tóth Tamás csapata. Listavezető gárdánk a két alakulat őszi mérkőzését megnyerte idegenben, és most is mi számítunk a találkozó esélyesének.

„A Zöld csoportos mezőnyben elsőként értük el a tíz győzelmet a zajló alapszakaszban és egyedüliként vagyunk még veretlenek hazai pályán. Mind a két mutatóra büszkék lehetünk, mert rendkívül kiegyensúlyozott bajnokság az idei. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy a hétfőn óriási bravúrral a Hepp Kupa négyesdöntőjébe jutott Baját verte meg a szombat esti ellenfelünk, a Tiszaújváros. Minden jó és rossz sorozat megszakad egyszer, de a lehető legtovább szeretnénk ezt a győzelmi szériát elhúzni” – kezdte esélylatolgatását vezetőedzőnk, Tóth Tamás.

„Mondanom sem kell, egyáltalán nem készülünk könnyű mérkőzésre most sem. Kellemetlen stílusú társaság érkezik hozzánk, akik az őszi találkozónk óta egy kétméteres amerikai játékossal erősítettek és egy 210 centiméteres magyar centerrel bővítették a keretüket. Egyedi támadójátékuk és egyedi védekezésük van, ezért is szokatlan ellenük játszani.

Tisztességgel felkészültünk belőlük, komolyan vesszük őket és mindenképpen egy újabb győzelemért lépünk a parkettre. Sokat változott a játékunk az elmúlt hónapokban, igyekszünk egyénileg és csapatszinten is minél látványosabban fejlődni. Sokat várok el a kulcsjátékosaimtól is, de sokat a padról érkezőktől is. Lassan a teljes szezon felénél járunk és már most érződik, hogy élesedik a verseny az előnyösebb pozíciókért a csapatok között. Nem engedhetünk meg magunknak kisiklást.

A Salgótarján ellen brutálisan erősen kezdtünk, de a harmadik negyedben dekoncentráltak voltunk, amit nem szeretnék még egyszer látni. A nagyszámú közönségünk türelme és bizalma lendített át minket a holtponton, hatodik emberként most szombaton is jól fog jönni a segítség a lelátóról! Megérdemlik és rászolgálnak a játékosok, hogy egyre több vásárhelyi szurkoló látogatja a hazai meccseinket, ez nagy öröm az egyesületünknek!” – fogalmazott.

Szükség is lesz a biztatásra, mind a felnőttmeccsen, mind a 16 órakor kezdődő U20-as összecsapáson.

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu