Márki-Zay: becsület és szakértelem érkezett Vásárhelyre! – Fidesz: a polgármester hazudozik

Működik a város, nem állt meg a fejlődés – jelentette ki Márki-Zay Péter a ma tartott évértékelőjén. A polgármester egészen megdöbbentő számokat mondott, állítása szerint kilencszer (!) több TOP-os fejlesztést valósított meg a város tavaly, mint 2017-ben. A Fidesz vásárhelyi szervezete szerint Márki-Zay csak hazudozni és magyarázkodni tud.

Évértékelőt tartott Márki-Zay Péter a Városháza dísztermében. A polgármester azzal kezdte: a hivatal működik annak ellenére, hogy 53 munkavállaló távozott onnan 2018-ban. – A szakemberek pótlása volt a legnagyobb kihívásunk. 50 főt vettünk fel az üresedés miatt – ismertette a politikus.

Ennek kapcsán kijelentette, ezzel becsület és szakértelem érkezett a városba és a hivatalba. Ezek korábbi hiányára utalva egyébként nemcsak az előző városvezetés munkatársait, hanem a 2017 év végén elhunyt Almási István emlékét is becsmérelte (szerintünk).

– A település működik, a fejlődés nem állt meg. 2018-ban kilencszer több TOP-os pályázatot tudtunk megvalósítani, mint 2017-ben. Két évvel ezelőtt 600 millió forintról, tavaly 5,4 milliárd forintról beszélhettünk – fejtette ki Márki-Zay. Megemlítette, ezeket a pályázatokat még az előző városvezetés nyerte el, azonban a kivitelezés és a megvalósítás szerinte már a jelenlegi önkormányzat érdeme.

Újságírói kérdésekre országos politikáról is szó esett. Ennek során némi putyinozást és erdoganozást követően úgy fogalmazott, napi szintű kapcsolatban áll az ellenzéki pártok vezetőivel, és gőzerővel építi a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, aminek állítása szerint politikai, de nem pártpolitikai céljai vannak. Elmondta, a tüntetésekkel kapcsolatban nem ítéli el az ellenzék politikáját és magatartását, így például azt sem, hogy Hadházy Ákos az MTVA székházában a földön feküdt. – Én magam nem feküdnék le a földre – fűzte hozzá. Kiemelte, békés rendszerváltásra van szükség, ugyanakkor nem zárja ki, hogy forradalom döntse meg ezt a kormányt, ezt a rendszert.

Márki-Zay: becsület és szakértelem érkezett Vásárhelyre! – Fidesz: a polgármester hazudozik 1

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője az alábbi reakciót adta ki az évértékelő után:

“Márki-Zay Péter nem a 2018-as évet, hanem saját magát értékelte. Mindenki számára világossá vált, hogy Hódmezővásárhelyről továbbra is csak hazudozni és magyarázkodni tud, munkát és teljesítményt ahogyan eddig, a jövőben sem várhatunk tőle. A város polgármestere egyúttal bemutatkozott legújabb szerepében: Márki-Zay Péter lett az ország új politikai megmondóembere. Vásárhely polgármesterének sajnos fontosabb, hogy a Jobbikról, a DK-ról, a Fideszről, Putyinról, a letelepedési kötvényről, meg ki tudja, mi mindenről véleményt mondjon, és önkéntes bíróként igazságot osszon a magyar belpolitikában, mint az, hogy ennek a városnak és a hódmezővásárhelyieknek a polgármestere legyen”.

Évértékelő

A Fidesz frakció értékelte a polgármester eddigi teljesítményét.

Közzétette: Hegedűs Zoltán hivatalos oldala – 2019. január 17., csütörtök