Vásárhelyi diákoké a győztes kisfilm a „MesterVideó” pályázaton

A hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola 6.a osztályos tanulói a Magyar Államkincstár által 2018-ban meghirdetett és még azon év november 25-én lezárult „MesterVideó” néven futó pályázatának győztesei.

Az országosan elérhető pályázatot felső tagozatos tanulók, középiskolai diákok és felsőoktatási hallgatók számára hirdette meg a Magyar Államkincstár az elmúlt évben, a pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében. A téma ugyan kötött volt, a stílus viszont szabad.

Vásárhelyi diákoké a győztes kisfilm a „MesterVideó” pályázaton 4

Itt értek el kiemelkedő eredményt a város intézményének hatodikos diákjai. A díjátadóra ugyan különböző technikai okok miatt nem jutottak el, ám a Magyar Államkincstár megyei igazgatója, Rigó Szilveszterné a mai napon tiszteletét tette a vásárhelyi gyermekek előtt, és átadta a megérdemelt jutalmat a számukra.

Vásárhelyi diákoké a győztes kisfilm a „MesterVideó” pályázaton 1

A díj átadása előtt ismertette, hogy az adott pályázat keretén belül benyújtott kisfilmeket egy több tagból álló szakmai zsűri bírálta el, akik az Varga Tamás Iskola tanulóinak alkotását találták az ország legjobb felső tagozatosok által benyújtott filmnek.

Az oktatási intézmény megbízott vezetője a következőképp nyilatkozott lapunknak.

– Végtelenül büszke vagyok iskolánk 6.a osztályára, valamint az osztályfőnökükre, Szabó Évára, hogy ezen az országos versenyen ilyen szépen és viszonylag könnyedén meg tudták állni a helyüket. Minden verseny végén szüksége van az embernek a katarzis élményére, így aztán miután kiderült, hogy nem tudunk felutazni a díjátadóra, de ennek ellenére majd a Magyar Államkincstár megyei képviselője tiszteletét teszi előttük, úgy döntöttünk, hogy a díj átadását titokban tartjuk a diákok előtt. Így aztán a mai napon igazán nagy meglepetés érte őket, amikor átvehették az oklevelet és a 150 ezer forinttal bíró kis kártyát, amely összeg felhasználása szabadon elkölthető – osztotta meg velünk Rácz Balog Renáta.

Vásárhelyi diákoké a győztes kisfilm a „MesterVideó” pályázaton 5

És végül íme a sokat emlegetett videó:

MesterVideó 1. korosztály, 1. helyezett

Általános iskolás korosztály, első helyezett: Borsos Zsombor

Közzétette: MesterVideó Pályázat – 2018. december 12., szerda

Fotó: Gémes Sándor