Kovács László

Az MSZMP Politikai Főiskoláján edződött, Brüsszelben továbbképzett Igazságosztóval, Kovács „Merjünk kicsik lenni” László egykori külügyminiszterrel haknizik Márki-Zay Péter új ellenzéki pártja?

A rossz emlékű MSZP egyik rossz emlékű arcával, Kovács Lászlóval erősíthet a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az államszocializmus állampártjában kommunizálódott szocializálódott politikus – aki az „átkosban az MSZMP Központi Bizottság tagságáig is vitte –, Horn, Medgyessy és Gyurcsány külügyminisztere csütörtökön az önironikusnak tűnő „Demokrata Estéken” vendégeskedik Hódmezővásárhelyen – reklámozza a polgármester egyik lakájoldala. Aki nem hiszi, járjon utána!

A kommunizmus közöttünk járó emlékpontja, aki az utóbbi években törpévé zsugorodott pártjában is háttérbe szorult – legfeljebb a nyugdíjas tagozat elnöki tisztségére lenne esélye – már Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos egy decemberi budapesti fórumán fényesítette az unokatestvérek hátsóját. Azt köhintette föl, hogy bár mindhalálig szocialista, mégis van az a pénz „szívesen lennék és leszek is tagja” a túlmozgásos, celebeskedő vásárhelyi polgármester által gründolt n+egyedik Fideszre fröcsögő formációnak.

Naná, hiszen a halálra sértődött MSZMP-múmia évek óta élesíti a hosszú késeket, hogy politikai értelemben hátba szúrja mindazokat, akik előbb Brüsszelbe, majd 2012 és 2014 után nyugdíjba küldték őt, az MSZP egykori fura urát. A korábbi sziklaszilárd külügyért, a magyar érdekek rókamosolyú és hollóintelligenciájú képviselőjét, szegény jó öreg kontinensünk valaha volt legfeledhetetlenebb adó- és vámügyi biztosát…

Márki-Zay talán még nem is tudja, mekkora ásszal erősíthetnek a 79 éves bugyihuszár Kovács elvtárs személyében. Ez a 21. századi kommunista kiáltvány fogadatlan prókátorként már a fővárosi szeánszon olyan előremutató javaslattal állt elő, miszerint meg kellene változtatni vadiúj viccpárt nevét, mert az „félreérthető”.

Kovács elvti javaslata tehát a Mindenki Magyarországa helyett a még izmosabb Mindannyiunk Magyarországa. No, ha csak ezen múlik! Előre a lenini úton.

Amúgy lehetne még egy jó tanácsa az öregnek. Csakis a klasszikus: merjenek nyugodtan kicsik lenni!

A ma Vásárhelyen haknizó örökifjú szoci titán budapesti monológja az alábbi videón 1:40.00-tól 1:52:30-ig élvezhető.

Nyitókép: Origo.hu