Az ellenzék akciói nem részei a magyar belpolitikának

Orbán Balázs államtitkár Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt az ellenzék mozgalmakról, amelyben azt monda, hogy azokban nincs semmi újdonság, az ugyanúgy nemzetközi import, mint a Soros-szervezetek tevékenykedése. Az államtitkár beszélt a brexitről is – írja az Origo.

Orbán Balázs a nap hírére, a brexit megállapodás bukására, és a Theresa May elleni bizalmatlansági indítványra reagálta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában – írja a Magyar Idők.

Itt azt mondta, hogy előreláthatóan a britek folytatják a kilépési folyamatot, a magyar kabinet pedig figyeli az eseményeket, hisz a brit nép döntését tiszteletben kell tartani.

Hazánk a „fair brexitben” érdekelt. Ez nem lehetetlen, de egyre nehezebb, az A terv bukni látszik.

Hozzátette, március 29. után már nem lesznek jelen a britek az európai politikában, és mivel egy komoly európai választás várható, ez hatványozottan érint minket is a brexit után. Az államtitkár emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök volt az egyetlen európai politikus, aki aktívan kampányolt a maradás mellett.

Ha az EU 2015-öt megelőzően máshogy viselkedett volna a britekkel, elképzelhető, hogy sosem hagyták volna el a közösséget a szigetország lakói – véli az államtitkár.

Orbán Balázs arról is beszélt a műsorban, hogy az erőszakos ellenzéki mozgalmaknak nincs közük a magyar belpolitikához, ez ugyanúgy nemzetközi import, mint az NGO-k tevékenysége. Konkrét ügyeket ezért sem említenek, „általában” kritizálják a kormányt, és nem riadnak meg a politikai nyugalmat megzavaró, destabilizáló akcióktól sem, mutatott rá, hozzáfűzve, hogy a magyar társadalom többsége azonban józan, és ebbe bele lehet érteni az ellenzék többségét is.

Forrás és fotó: origo.hu