Parkolásról, rossz útról és hibás járdáról is szó esett Hegedűs és Kószó fogadóóráján 5

A két fideszes képviselő várta a lakosokat szerda délután a vásárhelyi Fidesz-irodában.

Hegedűs Zoltánt elsősorban városfejlesztési és városüzemeltetési kérdésekkel, míg Kószó Pétert népjóléti és szociális ügyekkel keresték fel a helyiek.

– Volt, aki december 12-én adott be kérelmet gyógyszerutalványért az önkormányzathoz, azonban az igényét máig nem bírálták el. Amikor még alpolgármesterként én intéztem ezeket az ügyeket, akkor arra törekedtem, hogy a rászorulók a közgyűlés tagjainak tudtával a lehető legrövidebb idő alatt megkapják a szükséges támogatást. Úgy tűnik, ezzel a hagyománnyal a jelenlegi városvezetés szakított, mert több ilyen kérelmet összevár, és a legközelebbi közgyűlésen dönt róla – ismertette Kószó Péter, aki javasolja majd, hogy az önkormányzat állítsa vissza a régi rendszert.

Parkolásról, rossz útról és hibás járdáról is szó esett Hegedűs és Kószó fogadóóráján 3

Egy anyagi gondokkal küzdő idős férfi is segítséget kért, akit a képviselő hirtelen egy Johannita csomaggal tudott támogatni. Ezen kívül gáztámogatással és babakötvénnyel kapcsolatban is kérdezték a városatyát a fogadóórán megjelentek.

Hegedűs Zoltánhoz parkolási gonddal és a várost érintő közlekedési anomáliákkal is fordultak. – Előbbire sikerült megoldást találni, utóbbit pedig a közgyűlés elé viszem – mondta a Fidesz-frakció vezetője. Hozzátette, volt, aki arra panaszkodott, hogy a Halász utcán nem készült el az ígért útfelújítás, és a Zrínyi utca páros oldalán borzasztó állapotban van a járda.

Parkolásról, rossz útról és hibás járdáról is szó esett Hegedűs és Kószó fogadóóráján 1

– A közgyűlés még tavasszal elfogadta a Járható Vásárhely Programot, ami által 1 milliárd forint értékben 40 utca útburkolatát és 20 utca járdáját újítottuk volna fel. Márki-Zay Péter polgármester azonban ezt a határozatot sem hajtotta végre, ezért a beruházás még a tervezésig, a közbeszerzés kiírásáig sem jutott el, holott december 31-ig be kellett volna fejezni a projektet – fejtette ki Hegedűs Zoltán.

A két politikust egy tucatnyi vásárhelyi kereste fel a Fidesz-irodában.

Parkolásról, rossz útról és hibás járdáról is szó esett Hegedűs és Kószó fogadóóráján 6