Németh László Gimnázium

A grandiózus beruházásnak köszönhetően új kulturális központ, multifunkciós sportterem kerül kialakításra. Az épületszárnyat a 21. század igényeinek megfelelő felszereltséggel látják el. Ennek köszönhetően a diákok a tanórákon kívüli sportfoglalkozásaikat az intézményben, egy rendkívül modern és látványos környezetben tölthetik – mondta Árva László a Rádió 7 műsorában.

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója a Rádió 7 Közös nevező műsorában kifejtette,  új épületrésszel bővül az intézmény. Kiemelte, hogy a megszületett kormányhatározat és ütemezés alapján viszik végig az építési folyamatot. Campus jellegű épületcsoportot alakítanak ki, amely által egységes esztétikai látvány biztosít a jövőben az iskola. A fedett folyosóval történő összeköttetés a diákok nagy kedvence, ezért az új épületkialakításánál szintén fontos elem lesz. A nagyívű fejlesztésnek köszönhetően kialakítják a kulturális műhelyt, mely magába foglal egy komplex könyvtárat.

Az intézmény vezetője úgy fogalmazott, az új beruházás a Modern Városok Program keretében jön létre, és ahhoz illő tartalommal töltik meg, mely hosszú távon a diákokat szolgálja. Az új épületszárny a testkultúrát is magasabb színvonalon oktatja a jövőben, azaz multifunkciós termet alakítanak ki. Árva László kiemelte, a tanulók általában külső helyszínekre járnak a tanórák után sportolni, illetve egyéb foglalkozásokra. Azonban ennek a beruházásnak köszönhetően az intézmény falain belül járhatnak különórákra, mellyel erősödik az iskolai identitás.

Közel 1 milliárd forintból újul meg a Németh László Gimnázium és Általános Iskola

Fotó: Archív

Továbbá fontosnak tartja, hogy a jelenleg meglévő épület zsúfoltságát is csökkenteni fogja az új épületszárny, komfortosabban érezhetik magukat a tanulók az órákon és a szünetekben is. A felvételi közeledtével a szülők számára kiemelkedően fontos, hogy a gyermekük modern és kulturált környezetben tanuljon. Ezért a nagyszabású projekt hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek kulturált környezetben tölthessék iskolai mindennapjaikat, melyek komoly nevelőhatást is biztosítanak számukra.

Borítókép: az új szárny tervrajza