Szír migráns gyilkolhatott Ausztriában

Migráns ölhetett meg egy lányt Ausztriában. A 16 éves lányt a saját anyja találta meg egy parkban.

Ausztriában és Németországban is egyre gyakrabbak a migránsok általi késes tárgyalások. Egy szír migránst gyanúsítanak egy bécsújhelyi lány megölésével – írja a hirado.hu.

A lány testére az édesanyja bukkant Bécsújhely egyik parkjában. A 16 éves lányt azután kezdték el keresni, miután reggelig nem ért haza. A rendőrség kezdetektől fogva barátját, egy 18 éves szír bevándorlót gyanúsított, aki az előzetes vizsgálatok alapján megverte, majd megfojtotta áldozatát. A párt utoljára szombaton este látták együtt, több szórakozóhelyen.

A gyanúsítottat vasárnap elfogták. A férfi 2014-ben érkezett Ausztriába, sajtóhírek szerint nem volt ismeretlen az osztrák hatóságok előtt.Tavaly októberében kiutasítási eljárást indult ellene.

Egyre többet késelnek migránsok

Az erőszak és a késelések folyamatosak voltak tavaly márciusban Bécsben is. A legforgalmassabb vonat- és metróállomásokon mindennaposak voltak a razziák. A rendzavarásokért és bűncselekményekért főként afgán, algériai, vagy éppen egyiptomi migránsok voltak a felelősek.

Legyen fegyvermentes övezet Bécs – ezzel a javaslattal állt elő hétfőn az osztrák főváros önkormányzata.

A hírt többek között az osztrák közszolgálati csatorna internetes oldalán is közölték. A cikk szerint tiltás nem csak a fegyverekre terjedne ki, hanem olyan eszközökre is, amelyek alkalmasak az emberi élet kioltására, mint a például a zsebkés. A korlátozás alól azok kapnának felmentést, akik a foglalkozásuk során fegyvert használhatnak, vagy hivatalos fegyvertartási engedélyük van.

Németországban is késeltek migránsok

Az Origo is megírta, hogy egy afgán menedékkérő késsel támadt egy terhes lengyel nőre egy német kórházban. A nő ugyan túlélte az esetet, de a magzat elhalt.

Legutóbb tavaly december közepén volt késes támadás Németországban, akkor egy férfi késsel sebesített meg egy hazafelé tartó nőt. A támadó elmenekült a helyszínről. Néhány órával később a helyszíntől alig néhány száz méterre két másik nőt is megkéselt. Szeptemberben egy 22 éves férfi halt meg, aki egy nő védelmére kelt egy játszótéren.

Augusztus végén a németországi Chemnitz városában egy vita során megkéseltek egy harmincöt éves német férfit, aki belehalt sérüléseibe. Az ügyben egy iraki és egy szír férfit vettek őrizetbe.

A városban ezután a migránsok ellen folyamatosak voltak a tüntetések, hetekig nem állt helyre a nyugalom.

Forrás: origo.hu