Borsos József

Az elmúlt négy év szorgalmas munkájának köszönhetően 500 millió forintból fejlesztik Mártélyon az intézmények infrastruktúráját. Minden területen várható előrelépés a községben.

A korábbi évekhez képest két és félszeresére nőtt a mártélyi költségvetés a beruházásokkal, valamint az önkormányzat finanszírozásának segítségével. Borsos József, a település polgármestere a Rádió7 mai Közös nevező című műsorában elmondta, rendkívül nagy léptékben fejlődik a község. A beruházások 100 százalékos finanszírozásúak, melyekhez az önkormányzat is tesz forrásokat a tökéletesség eléréséhez. Humán bővítés is történt, ugyanis növelték az általános iskola konyhai kapacitását: 80 fő étkeztetését látják el.

Elhangzott, hogy a Gondozási Központ teljes körű energetikai korszerűsítése is megvalósul, akadálymentesítés, napkollektor és modernizálás jellemzi a beruházást. A felújítások során megújul a polgármesteri hivatal, a gondozási hivatal, valamint a volt védőnői épületet átalakítják mini bölcsődévé, melynek komoly helyben tartó ereje lesz. Fontos elemként emelte ki a polgármester, hogy több kulturális beruházás is zajlik a településen. Tavaly adták át a kubikos emlékművet, ennek folytatásaként Boldogasszonyházat alakítanak ki Makovecz Imre terve szerint. A Mária kegyhelyszín fontos szerepet tölthet be az egyházturisztikai rendszerben.

A kerékpárutakkal kapcsolatban Borsos József úgy fogalmazott, 2 kilométeres, külterületi szakaszt szeretnének bővíteni és felújítani. Ehhez kapcsolódva a járdákat, kis utcákat is felújítják.

Az infrastrukturálissal beruházásokkal kapcsolatban a politikus hangsúlyozta,  több területet érint, ezért a turisztikát nagy mértékben szeretnék fejleszteni. Ebbe tartozik a Tisza-parti kemping területe, a kulturális értékek megőrzése, ápolása, melyekkel a jövőben felpezsdül a kempingélet. A belvízelvezető csapadékrendszer felújítását, karbantartását pályázati forrásból valósítják meg.

A társasalmi jövőképet erősen meghatározzák a község kulturális értékei, ennek fényében a dinamikusan fejlődő település életében előkelő helyet foglal el a művészet. Mártély szépsége mindenkit megihlet, ezért a jövőben is büszkén nevezhető a térség kulturális múzsájának.

Fotó: Archív