Echo TV: „Márki-Zay Péter miatt szűnt meg a Vásárhelyi Televízió”

Több mint három évtized után megszűnt a hódmezővásárhelyi városi televízió. Hiába szavazta meg a közgyűlés a médium támogatását, Márki-Zay Péter nem folyósította a működéshez szükséges pénzeket. A Fidesz szerint a városvezetőnek nem tetszettek a televízióban elhangzott dolgok ezért lehetetlenítette el azt – olvasható az echotv.hu-n.

December végén, 30 éves működés után már nem volt adás, az utolsó munkatársak is felmondtak, mert nem kaptak fizetést. A vásárhelyi közgyűlés megszavazta ugyan a támogatást, de Márki-Zay Péter vezette polgármesteri hivatal nem utalta el azt a televíziónak.

Márki-Zay a város nehéz anyagi helyzetével indokolta a támogatás megvonását, a Fidesz szerint viszont a szerkesztői szabadság nem tetszett neki.

Ez a televízió nemcsak a polgármester véleményét mondta el, hanem elmondta a képviselőtestület egyéb tagjainak a véleményét is. Ez a polgármesternek nem tetszett. Gazdaságilag tönkretette ezt a televíziót, és 20 embernek a munkahelye szűnt ezzel meg. De hát ez egy szokványos dolog, hiszen mintegy 40 embert a városházáról is elbocsátott – közölte Hegedűs Zoltán, a Fidesz helyi frakcióvezetője.

Megszűnt a Vásárhelyi Televízió

Több mint három évtized után megszűnt a hódmezővásárhelyi városi televízió. Hiába szavazta meg a közgyűlés a médium támogatását, Márki-Zay Péter nem folyósította a működéshez szükséges pénzeket. A Fidesz szerint a városvezetőnek nem tetszettek a televízióban elhangzott dolgok ezért lehetetlenítette el azt.#ECHOTV #ANEMZETHANGJA

Közzétette: ECHO TV – 2019. január 14., hétfő

Az Echo TV információi szerint Márki-Zay Péter Botka Lászlóhoz fordult. Úgy tudják, hogy a Szeged Televízió készítene híradót Hódmezővásárhely számára és ott közvetítenék a testületi üléseket is.

Forrás és videó: Echo TV