Állatokon segíthetünk egy feltöltött fényképpel (videó)

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajzpályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének egyik fő célja és küldetése, hogy segítse a fiatalok szemléletformálását és a felelős állattartásra neveljék, oktassák őket. Ezt többféleképpen teszik, például óvodákat és iskolákat látogatnak rendszeresen egy-egy óra keretein belül, a középiskolások az ötven órás közösségi szolgálatukat tölthetik le a szervezetnél, de közvetett módon, az online tér, a közösségi oldalak segítségével is hatnak a fiatalokra és bevonják őket az állatvédelembe.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke szerint ez azért fontos, mert ameddig nem kezdünk el olyan projekteket és célokat kidolgozni, amelyek szemléletformáló és preventív jelleggel bírnak, addig még remélni sem remélhetjük, hogy a menhelyek túlzsúfoltsága csökken és ezzel párhuzamosan, nő az állattartási kultúra. Hozzátette, nagy felelősség a jövő nemzedékét tanítani, oktatni, de ők felvállalták és aktívan teszik is, hiszen azt vallják, hogy hosszú távon csak és kizárólag így érhető el eredmény az állatvédelemben.

Most egy rajzpályázat keretein belül hívják fel a gyermekek figyelmét arra, hogy fontos az állatvédelem és nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket is bevonják ebbe. „Egy aranyos tüskés” címmel, olyan óvodás vagy általános iskolás fiatalok alkotásait várják, akik lerajzolnak egy sünit, köré pedig azt, hogy mit ehet és hol él. Fontos, hogy a rajzon szerepeljen a pályaművet elkészítő fiatal neve és életkora is.

A pályaműveket január 15-től január 31-ig várják az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e- mail címre.

A legszebb művet többtagú zsűri választja ki, a nyertes egy ajándékcsomagot kap. Az eredményhirdetés február 4-én lesz.

Minden művet közzétesznek az állatvédők az egyesület honlapján és közösségi oldalán, így a versenyzők láthatják majd egymás rajzait is.

Forrás: Kovács Péter, sajtóreferens – kommunikációs tanácsadó