Márki-Zay Péter

Árulás felsőfokon. Avagy „állítólagos kereszténységéről és jobboldali konzervatív értékrendjéről” oktatta ki Vásárhely túlmozgásos, pártalapító polgármesterét a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője, aki önvizsgálatot javasol Márki-Zaynak és balliberálissá cukisodott jobbikos cimboráinak.

Facebook-bejegyzésben reagált Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének vádaskodására Volner János országgyűlési képviselő. A Jobbik egykori alelnöke, tavaly ősszel a pártból kizárt politikusa annak kapcsán osztotta ki Vásárhely materialista keresztény polgármesterét, hogy az durván megtámadta a Mi Hazánk Mozgalmat, illetve védelmébe vette a balliberális táborba cukisodó, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton fémjelezte Jobbikot.

Azt a Jobbikot, mely a Magyar Gárdától mára a Spinoza Házig jutott. Azt a pártot, melyről éppen Gyöngyösi nyilatkozta a minap, akkora lendülettel és lelkesedéssel feküdne össze a balliberális sorosistákkal, hogy: „pragmatikusan együttműködünk bárkivel. Nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges.”

„Márki-Zay Péter védelmébe vette Gyöngyösi Mártont és velem kapcsolatban vádaskodik: állítása szerint elárultam a saját korábbi közönségemet. Aki nem egy befőttes üvegben él, az láthatja: a Jobbik politikája változott, nem az enyém. MZP talán már nem is emlékszik, ezért segítek felfrissíteni a memóriáját: Vona Gábor rohangált a Spinóza Házba megtagadni az általa alapított Magyar Gárdát, nem én. A Jobbik vezetői köpik szembe nap mint nap egykori önmagukat, nem én. Az én ‘bűnöm’ mindössze annyi, hogy nem tartottam velük az árulásba” – üzeni Volner János.

„Tényleg nem sül le a képetekről a bőr?” – Volner helyretette Márki-Zayt

Felhívja a figyelmet, Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-alvezér két évvel ezelőtti törvényjavaslatában még arról beszélt: „titkosszolgálati jelentések vannak arról, hogy számos ellenzéki civil szervezet Soros György amerikai mágnástól kap komoly támogatást, beleértve azokat is, melyek a migránsok Magyarországra való tömeges beáramlását segítik”. Emellett azt hirdette: „a Nyugat ‘puha’ eszközökkel igyekezett növelni a befolyását a poszt-szocialista térségben, különösen Kelet-Közép Európa és Közép-Ázsia országaiban. Kihasználva a rendszerváltást követő időszakban máig tartó válságok sorozatát a térségben, a Nyugat a politikai és gazdasági nyomásgyakorlás színes eszköztárával növelte, növeli a befolyását. A Nyugat beavatkozásának legszélsőségesebb példái a térségben lezajlott (Márki-Zay által sokszor a jelenlegi magyarországi helyzettel párhuzamba állított – a szerk.) ‘színes forradalmak’ Ukrajnában, Grúziában, és Kirgizisztánban, ahol a regnáló hatalom megdöntésére titkosszolgálati eszközökkel puccsot, polgárháborús helyzetet idézett elő. Jellemzően a poszt-szocialista térség minden országában átláthatatlan alapítványi háttérrel működő civil szervezetek gondoskodnak a politikai ellenzék kineveléséről, kiképzéséről és pénzügyi támogatásáról.”

Volner szerint „Márki-Zay Péter újdonsült barátja és szövetségese” akkor még Vlagyimir Putyin orosz elnököt tekintette példaképének és azt szorgalmazta, hogy orosz mintára Magyarországon is bélyegezzék külföldi ügynöknek(!) azokat a Soros-féle NGO-kat, amelyek embereivel egy évvel később már brüsszeli konferenciát szervezett. Mára viszont annyira megcukisodott, hogy arról beszél, mennyire nem bánná, ha a kisfia a CEU-ra járna…

„Ennek ismeretében ki is az áruló, kedves Márki-Zay Péter?” – teszi fel a kérdést a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselője.

„Tényleg nem sül le a képetekről a bőr? A nagy címkeosztogatás közepette javaslom, lassíts le és tarts önvizsgálatot: miközben magadat ‘keresztény családapaként, csalódott jobboldali konzervatívként’ jellemzed, azzal a Gyöngyösi Mártonnal kötsz szövetséget, aki a vele készült lapinterjúban arról beszélt, hogy nem csak Gyurcsány Ferenccel, de még az ördög öreganyjával is összefogna. Hogy fér össze ez az állítólagos kereszténységeddel és jobboldali konzervatív értékrendeddel, kedves Márki-Zay Péter?” – pirít oda a magát Orbán Viktor kihívójának álmodó, az országos politikai színpadra csörtető túlmozgásos vásárhelyi politikus kollégának.