A családok 1

Idén is megtartották a hagyományos kulturális kerekasztal megbeszélést Székkutason. Az eseményen részt vettek az önkormányzat dolgozói és a civil szervezetek, intézmények képviselői is, hogy megtervezzék a települést érintő programokat.

Szabó Emese önkormányzati képviselő, a kulturális és civil ügyek tanácsnoka a tavalyi évet pozitívan értékelte, ugyanis többek között a gyermeknapi együttműködés is sikeresen megvalósult. Ekkor a civil szervezetek, valamint az iskola-óvoda munkaközösség összefogásának köszönhetően egy palacsinta-bárt is megszerveztek az mulatság részeként.

A tanácsnok kiemelte, hogy a falunapokat is sikerült felfrissíteniük és népszerűsíteniük. Hozzátette, a szüreti mulatságot második éve a Sóshalmi Olvasókörben rendezik meg. Ugyanis így egy autentikusabb helyszínen tudták feleleveníteni és ápolni ezt a hagyományt. Pozitívum továbbá, hogy a Székkutasi Gregus Máté Általános Iskola pályázati kereten belül több eseményt is megvalósított.

-Az önkormányzat nem csak anyagilag támogatja a rendezvényeket, hanem mindenféle ötlettel, segítséggel támogatást nyújt a közösségeknek és a civil szervezeteknek. Utóbbikat kiemelném, ugyanis ők minden esetben támogatásukról biztosítanak minket, ezáltal rendkívül sok programot tudunk tartani – nyilatkozta Szabó Emese.

A családok

Az idei programokkal kapcsolatban kifejtette, hogy gyermeknapi és a szüreti rendezvényt szeretnék megtartani. Kiemelte a Motoros Klub által szervezett eseményt, a szántóversenyt is. A Székkutasi Olvasókör is bekapcsolódott a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatba, amely februárban veszi kezdetét.

Szél István, a település polgármestere úgy fogalmazott, egy településvezetésnek két nagyon fontos dolga van. Egyrészt, hogy a programok jelentős részét családi programmá tegye, melyre kiváló alkalmat nyújtanak a gyereknapok és sportnapok. Másrészt a mai világban minden lehetőséget meg kell teremteni annak érdekében, hogy az idősebb korosztálynak is megteremthessék azokat a lehetőségeket, melyek során aktívan részt vehetnek a település életében.

A családok 2

A civil szervezeteket továbbra is támogatja az önkormányzat, ezáltal minden székkutasi lakos számára számos kulturális programmal tehetik teljessé az idei évet is.