Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot

A Boxing Gym Vásárhely csapata német bajnoki mérkőzésen hozott parádés győzelemmel öregbítette Hódmezővásárhely és hazai pályát adó Hannover nevét.

A német ökölvívó Bundesliga egyik legerősebb gárdája, a BSK Hannover Seelze szerződtette január 12-re, szombatra, a BR Hertha BSC elleni bajnoki összecsapásra a Boxing Gym Vásárhely sportolóját, Kovács  Pált. Az óriási lehetőséget a klub a 2018-as kiváló ukrán, moldáv és litván kapcsolatokkal, és Kovács remek nemzetközi eredményeivel érte el. Érdekesség még, hogy a hannoveri csapat tagja volt korábban az az ukrán Oleksandr Prohebiak, akit Kovács a tavalyi, vásárhelyi rendezésű magyar-ukrán csapattalálkozón, az I. Kerekes János Emlékversenyen, nagy csatában, pontozással győzött le.

Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot 1

A hazai pályán, kék sarokból induló hannoveriek csapata megnyerte az összecsapást, a három csapatból álló csoportból a legközelebb, február 9-én a BC Traktor Schwerin-nel küzdenek otthon.

A hannoveri sikerből a Kovács Pál, azaz az vásárhelyi csapat is kivette a részét. A Boxing Gym Vásárhely sportolója 81 kilogramm félnehézsúlyban, a berlini Aykan Ylmaz ellen lépett szorítóba, az inkább profi meccseken megszokott hangulat és körítés közepette.

Kovács már a menet elején kezdeményezőbben lépett fel, ellenfelét többnyire hátrálásra kényszerítve. A berlini fiú többnyire jól védekezett, de felemelt kezei között több ütés is betalált, még ha csak tompábban is. Alig másfél perc elteltével azonban Pali a sarokba szorította Ylmazt, aki egy még aránylag védett jobb egyenes után védtelen maradt, és egy szintén hatalmas jobb egyenes tisztán találta és a földre küldte. Kovács Pál ezzel, másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett.

Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot 2

A vásárhelyi csapatot Kovács Pálon kívül Tóth Károly Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető képviselte, hannoveri vendéglátójuk pedig a klub vezetőedzője Arthur Mattheis volt.

Kovács Palika az első menet első percében kiütötte ellenfelét Hannoverben.Gratulálunk. Szép volt Palika.Hajrá Vásárhely!!!!

Közzétette: Zsolt Varga – 2019. január 12., szombat

 

Forrás: Boxing Gym Vásárhely