Brüsszelben jártak a vásárhelyi diákok

A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákcsapatai 10 éve vesznek részt az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által meghirdetett, az egész Kárpát-medencére kiterjedő Székely Kapuk-Zöld Kapuk ökocivilizációs pályázaton.

Az idén az intézmény képviselői meghívást kaptak Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány vezetőitől a Brüsszelben lebonyolított csillagénekes programra, amelyen németországi, ausztriai, olaszországi, belgiumi, romániai és magyarországi gyerekek és felkészítőik vettek részt.

A hódmezővásárhelyi iskolát Dávidházi Dóra és Garai Dominika 8.a osztályos tanulók és Garai-Szabóné Póth Edit tanárnő képviselték.

Brüsszelben jártak a vásárhelyi diákok 1

A háromnapos, városnézéssel, ismerkedéssel, barátkozással egybekötött program fő eseménye január 8-án volt. Ekkor a fentebb sorolt országból érkező betlehemezők és csillagénekesek közös műsorral köszöntötték a COMECE (az Európai Unió Püspöki Konferenciájának Bizottsága) és az Európai Parlament munkatársait.

Brüsszelben jártak a vásárhelyi diákok 2

Brüsszelben jártak a vásárhelyi diákok 3

A jelmezekbe öltözött, örömhírt vivő gyerekeket Rainer Wieland, az Európai Parlament alelnöke és több politikus is fogadta. A betlehemezők az egész évre szóló áldás kezdőbetűivel (20+C+M+B+19) jelölték meg az irodák ajtajait és a plenáris ülésterem protokolláris bejáratát.

Brüsszelben jártak a vásárhelyi diákok 4

A gyerekeknek és kísérőiknek életre szóló élményeket nyújtottak a Brüsszelben töltött napok.