Márki-Zay Péter

Valószínűleg elromolhatott a nyomtató, mert a politikus azóta sem tudja eldönteni, hogy Hódmezővásárhely polgármestere vagy világmegváltó vátesz – hangzott el a Rádió 7 szombati Heti megfejtés című műsorában. A neves médiaszemélyiségek szerint Márki-Zayt butaság független Messiásként beállítani.

A Heti megfejtésben Jeszenszky Zsolt vendégei Bayer Zsolt, Gajdics Ottó és Apáti Bence ismert médiaszakemberek voltak, akik a hódmezővásárhelyi és országos viszonyokról is beszélgettek. Mint elhangzott, Márki-Zay korántsem volt valójában független: reménysugárként jelent meg az ellenzék számára, így a februári időközi választás előtt a Jobbik és az egész balliberális oldal szimpátiáját élvezte, így az ellenzéki (balliberális és Simicska-féle jobbikos) médiumok közreműködésével olyan kampánnyal segítették, ami milliárdokba kerülhetett.

– Éppen ezért butaság a polgármestert független Messisásként beállítani – jelentette ki Gajdics Ottó, hozzátéve, Márki-Zay „megszületése” Simicska Lajosnak és vagyonának is köszönhető, hiszen Simicska “rengeteget tett” az ellenzék úgynevezett “hódmezővásárhelyi modelljébe”.

A politikus egy 3 D-s nyomtatóval előállított műanyagpolitikus, de valószínű, hogy elromolhatott a nyomtató, mert a mai napig identitászavarral küzd. Képtelen eldönteni, hogy Hódmezővásárhely polgármestere, vagy a világmegváltó vátesz, aki az ország sorsát rendbe teszi – jelentették ki a műsorban. Gajdics Ottó szerint Márki-Zay éppen ezért önmagával sincs tisztában, és a megnyilvánulásai a minitüntetéseivel együtt olyanok, hogy az ember csak pislog.

A Heti megfejtésnek különös pikantériát ad, hogy Jeszenszky Zsolt, az ismert médiaszemélyiség vezeti. Emlékezetes, hogy a tavalyi Szent István-napon Márki-Zay Péter éppen az ő édesapjával, Jeszenszky Géza egykori külügyminiszterrel közösen ekézte a kormányt és a Fideszt, illetve reklámozta a szárnyait bontogató új ellenzéki pártját. A politikusnak és nagypolitikai ambícióinak hatalmas fricska, hogy most éppen Jeszenszky fia teszi helyre őt, a politikáját és úgy általában a honi ellenzéket az új vásárhelyi rádióműsorban.