Indul a báli szezon: egy nap amikor az ifjú hölgyek ruha-álma valóra válik 3

Csodaszép ruhaköltemények teszik tökéletessé és felejthetetlenné az ifjú hölgyek régóta várt eseményét. A mesébe illő kreációk, csipkecsodák és a kristályok ragyogásának bűvölete hatalmába kerít minden fiatal lányt, ezért aprólékos tervezéssel valósítják meg álmaikat, hogy a bál hercegnőiként tündökölhessenek.

A Bethlen-bállal veszi kezdetét szombaton az idei báli szezon Hódmezővásárhelyen. A rangos eseményre az ifjú hölgyek többsége már a tavalyi évben megtalálta és lefoglalta álmai ruháját. Az iskolák többsége kifejezetten a hófehér ruhákat kéri, kesztyű kiegészítővel együtt. Kovácsné Horváth Zsuzsanna, a Hercegnő Álma Esküvői Ruhaszalon tulajdonosa a 2019-es báli ruhatrendről lapunknak elmondta, jellemzően a hagyományos fazonok kerültek előtérbe.

Indul a báli szezon: egy nap amikor az ifjú hölgyek ruha-álma valóra válik 1

A hercegnő stílusú ruhakölteményeket kedvelik a legjobban a lányok. Az alsószoknyát a tüll-zuhatag teszi valóban fenségessé, mely a tánc közben mindenkit elkápráztat. A csipke áttetszőségével, olykor rafinált mintázatával olyan plusz látványvilágot ad, amelyre a hercegnő és az udvartartás minden tagja örökké emlékezni fog.

Az A-vonalú kialakítású ruhák is rendkívül népszerűek, amelyeket a csipke klasszikus és a tekinteteket magára vonzó eleganciája teszi időtállóvá.

Indul a báli szezon: egy nap amikor az ifjú hölgyek ruha-álma valóra válik 2

Nem létezik túl csillogós báli ruha, ezért az ifjú hercegnők számára külön öröm, hogy visszatért a korábbi évek nagy kedvence: a kristály. A dekoráció olykor több száz darabot számlál, tündöklésük a viselőjüket még inkább egy mesebeli hercegkisasszonnyá varázsolják.

A nehézselyem vagy szaténból készült, díszítés nélküli, letisztultságot képviselő ruhák az anyagukban hordozzák mindazt a pompát, amely kiemeli őket a tömegből.

Indul a báli szezon: egy nap amikor az ifjú hölgyek ruha-álma valóra válik 6

Kovácsné Horváth Zsuzsanna örömmel mesélte, hogy a kristályok szemkápráztató látványának bűvköre túl nyúlt a városon és ketten Budapestről érkeztek hozzá, hogy ruha-álmukat valósággá tegyék. Akik az egyediségre vágynak és szeretnének egy kis extrát belevinni a királylányosságukba, számukra az úgynevezett 3 dimenziós virágokkal teszik tündöklőbbé a kreációkat.

Indul a báli szezon: egy nap amikor az ifjú hölgyek ruha-álma valóra válik 4

Kiegészítők tekintetében elengedhetetlen a kesztyű, a szalonban 75 féle, a karokat öltöztető darab közül választhatnak a lányok. Ékszer trendben a csillogós darabok dominálnak, valamint a hajkoronát díszítő tiarák teszik teljessé a pompás megjelenést.

Indul a báli szezon: egy nap amikor az ifjú hölgyek ruha-álma valóra válik 5

Az árakkal kapcsolatban Kovácsné Horváth Zsuzsanna úgy fogalmazott, hogy 25-40 ezer forint között mozog a ruhák bérlése, mely 1-2 napot foglal magába. A báli szezonban egymást váltják az iskolák, ezért úgymond forgóban történik a kreációk kiadása. Amikor egy esemény véget ért, tisztítás, és pici igazítás után új tulajdonoshoz kerül az hőn áhított ruhaköltemény. Így minden ifjú hölgy azzá a hercegnővé válik, amelyről álmodott és valóra válik mindaz a csoda, amelyet a bál mesébe illő jelentése magába foglal.

 

Indul a báli szezon: egy nap amikor az ifjú hölgyek ruha-álma valóra válik 7