Czeglédy Csaba

Ismét mentelmi jogot szeretne szerezni Czeglédy Csaba azzal, hogy felkerül a szocialisták európai parlamenti választási listájára – értesült a Magyar Idők. 

A hírek szerint erről tárgyalásokba is bocsátkozott Harangozó Tamással, aki a Magyar Időknek tagadta ezt.

Czeglédy Csaba és ügyvédei minden trükköt bevetnek, hogy azt sugallják, a szocialisták volt politikusa gyanúsítását enyhítették. Szabadlábra kerülését is azzal magyarázták, hogy már „csak” felbujtóként szerepel a nyomozati iratanyagban, mivel bűnösségére nincs bizonyíték, írta a PestiSrácok.hu.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, a Czeglédy-ügy előadó ügyésze, Szanka Ferenc cáfolta a Magyar Időknek ezt is.

Szerinte nem igaz, hogy gyengült a gyanú. Továbbra is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás ügyében folyik az eljárás.

Czeglédy pedig a megalapozott gyanú szerint a hat és fél milliárd forint elcsalásának értelmi szerzője, a bűnszervezet vezetője. A módosított gyanúsításban azért szerepel felbujtóként, mert a bűncselekményt megvalósító adóbevallásokat nem Czeglédy Csaba, hanem az általa vezetett Human Operator Zrt. munkatársai nyújtották be, de a bűncselekmény elkövetésére a szocialista politikus bírta rá őket.

Az új minősítés, azaz a felbujtó büntetőjogi megítélése ebben az esetben nem enyhébb, hanem a tettesével azonos.

A vádemelés azonban továbbra is csúszik, most azért, mert Czeglédy és védője poligráfos vizsgálatot kért, mondván a volt politikus: csak így tudja bizonyítani, hogy az ellene legutóbb született három terhelő vallomás nem igaz.

Közben több forrásból is arról értesült a Magyar Idők: Czeglédy ismét mentelmi jogot szeretne azzal, hogy felkerül a szocialisták európai parlamenti választási listájára. A hírek szerint erről tárgyalásokba is bocsátkozott Harangozó Tamással (MSZP), aki a lapnak tagadta ezt. – Nem merült fel Czeglédy Csaba szerepeltetése az MSZP EP-listáján, amivel kapcsolatban nekem személy szerint semmilyen feladatom nincs.

Ebből következően nem egyeztettem Czeglédy Csabával a kérdésről, és másról sem – mondta megkeresésükre Harangozó Tamás. A Magyar Idők szocialista elnökségi forrásai is azt hangoztatták: bár Czeglédy mellett állnak, további politikai szerepvállalására már nem számítanak, így nemhogy az EP-listán, de még szombathelyi vonatkozásban sem számolnak vele.

Egyik forrásuk úgy fogalmazott: ha valóban van szándék Czeglédy EP-listán való szerepeltetésére, az inkább Gyurcsány Ferencék részéről lenne érthető.

Tény viszont , hogy a tavalyi ország­gyűlési választások előtt is felröppent, hogy az MSZP jelöltjeként indulna Czeglédy indulna, amit tagadtak a szocialisták.

Ám a hozzájuk – valamint a DK-hoz és Gyurcsány Ferenchez – ezer szálon kötődő politikus-jogász végül mégis jelöltséget szerzett, igaz, függetlenként és egyben mentelmi jog mögé bújva szabadult letartóztatásából.

Forrás: magyaridok.hu