Hazai környezetben kezdi az újévet a Vásárhelyi Kosársuli

Elkezdődik az NB I/B Zöld csoportjának második „félideje”, így a 14. fordulót hazai környezetben vívja a Vásárhelyi Kosársuli.

Tóth Tamás csapatának ellenfele a Salgótarján lesz 2019 első mérkőzésén. A legutóbbi mérkőzésen a mieinket legyőző Baja meglepő vereséget szenvedett Tiszaújvárosban, így egy esetleges siker ismét a tabella élére repítheti a Kosársulit. Ehhez a Salgótarjánnak is lesz egy-két szava.

Ughy Albert legénysége az 5. helyen áll, legutóbbi öt találkozójából hármat megnyert, kettőn kikapott. A két csapat legutóbbi, szeptemberi idénynyitó összecsapásán a Vásárhely diadalmaskodott, remek harmadik negyeddel múltuk felül az erős hazaiakat, akikkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy idegenben eddig négyből négyszer vesztesen hagyták el a parkettet.

Legnagyobb erősségük, a horvát Dominik Herendic a bajnokság legkiemelkedőbb játékosa, 21,8 pontot átlagol, és minden mutatóban a legjobb tízben van.

A mieink veretlenek hazai pályán, a 6/6-os mérlegért küzdenek. A megszokottan összeszedett, jó csapatjátékkal ez a célkitűzés elérhető lesz. 

A találkozó szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Előtte, 16 órától az U20-asok is pályára lépnek.

 A találkozókra a Kosársuli főtámogatója, az MMFB Földgáztároló Zrt. jóvoltából a belépés továbbra ingyenes!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu