Hódmezővásárhelyen járt az Alma zenekar

A hódmezővásárhelyi Református Ótemplom adott ma otthont a hírhedt Alma zenekar koncertjének.

– Elsősorban szerettük volna megajándékozni a Szőnyi iskola alsó tagozatos diákjait azzal az Alma zenekar produkcióval, amiért ma valamennyi magyar kisgyermek rajong. Ezt összekötöttünk azzal a suliváró programsorozat megnyitóval, amely keretében a vásárhelyi nagycsoportos óvodásokat szüleikkel együtt invitálni tudjuk intézményünkbe, ahol aztán ismertetjük oktatási kínálatunkat – fejtette ki Gilicze Judit, a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója.

Azt is megosztotta velünk, hogy igyekeztek diákjaik előtt egy ideig titokban tartani a fellépőket, ám hosszútávon ezzel nem jártak sikerrel, így aztán kénytelenek voltak megosztani a nebulóikkal, kik is lépnek majd fel. A diákok pedig óriási örömmel fogadták a hírt.

Ezt követően az Alma zenekar tagjait kérdeztük.

– Minden egyes koncertünk előtt, immár 23 éve az motivál bennünket, hogy egy felhőtlen szórakoztatásban részesítsük a gyermekeket, akik a közönséget képezik. Mindezt klasszikus és kortárs költők verseinek feldolgozásával és megzenésítésével. De természetesen vannak saját ihletésű dalaink is. A cél viszont egy, hogy zeneileg építse őket és egy fajta kultúrát mutasson ezáltal nekik – kezdte Buda Gábor, a zenekar alapítója, vezetője.

Majd Berkesi Alex, az Alma zenekar basszusgitárosa ismertette, hogy ők maguk mit kapnak a fellépéseik során.

– A gyermek a legjobb közönség, ugyanis kritizálni és a tetszését kifejezni is egyaránt jól és egyértelműen tudja. Ezáltal mi magunk is pontosan megtudjuk, hogy az, amit mi nyújtunk, jó vagy sem. Azt viszont kijelenthetem, hogy egy sereg gyermek zsivaja, mosolya és boldogsága mindig nagyon felemelő és motiváló tud lenni – mondta a zenekar basszusgitárosa.

Ránki András billentyűs szerint az, hogy mind a hárman édesapák, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyedén megtudják szólítani előadásukkal a gyermekeket. Ezzel egyetemben szórakoztatnak és nevelnek is egy kicsit.

Fotó: Gémes Sándor