TAO-pénz

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Magyar Időknek nyilatkozott az uniós költségvetésről. Szerinte a javaslatban kódolva van az önkényes forrásmegvonás.

Jövő szerdán tárgyalja az Európai Parlament az uniós támogatásoknak a jogállamiság helyzetéhez kötött kifizetéséről, illetve azok felfüggesztéséről szóló előterjesztést. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Magyar Időknek elmondta, hogy: “A költségvetési terror bevezetésével a bevándorlást pártoló régi tagállamok a brüsszeli migrációs politikával szembehelyezkedő új nemzetállamokat büntetnék.”

Az Európai Parlament jövő szerdai plenáris ülésén tárgyalják az európai uniós támogatásoknak a jogállamiság helyzetéhez kötött felfüggesztését vagy a kifizetési határidők megszakítását.

Korábban az Európai Bizottság, most pedig már az Európai Parlament is a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket a következő hétéves költségvetési időszakban.

Szavai szerint a javaslatban kódolva van az önkényes forrásmegvonás.

Ennek oka, hogy az Európai Bíróság jogállamisági feltételrendszerének – a törvény előtti egyenlőség, a független bíróságok, az emberi méltóság tiszteletben tartása – Magyarország maradéktalanul megfelel, ugyanakkor a szubjektív értelmezések súlyos visszaélésekre adnak lehetőséget az uniós döntéshozóknak.

Ha bevetik ezt a fajta költségvetési terrort, akkor az nem csupán sérteni fogja a gazdasági és társadalmi kohézió uniós elvét, hanem veszélybe sodorja az EU-ban a jelenleg is nehezen fenntartott status quót, hiszen a javaslat lényege, hogy a bevándorlást pártoló régi tagállamok a brüsszeli migrációs politikával szembehelyezkedő új nemzetállamokat tudják ily módon büntetni – mutatott rá a szakember.

Végső soron Európán kívüli pénzügyi körök káoszt akarnak az EU-ban, és ehhez a bizottságban és az Európai Parlamentben asszisztálnak.

Vagy megvezetik őket, vagy pedig Brüsszel és Strasbourg tudatosan vesz részt Sorosék bosszúpolitikájában – fogalmazott a szakjogász.

Forrás: origo.hu