Csak az uszítás és a mocskolódás – a túlóratörvényről alig esett szó a vásárhelyi tüntetésen

A túlóratörvény ellen szerveztek tüntetést ma délután Hódmezővásárhelyen, ennek ellenére ez alig volt téma a megmozduláson. További érdekesség, hogy nem csak helyiek mentek el a demonstrációra, hanem a környező településekről is „hívtak segítséget, ha tetszik: erősítést” a behavazott Kossuth térre.

Elsőként három mindenre elszánt aktivista fiatal is kiállt a tüntetők elé, akik papírból olvasták fel a mondanivalójukat. Ezzel alapvetően még nem is lenne akkora baj, csak volt, aki a személyes családi példáját mesélte el, így nem értjük, miért kellett azt előre papírra vetni. Ezt egyébként nemcsak mi, hanem a Facebook-élő közvetítés alatt is kiszúrták kommentelők.

Csak az uszítás és a mocskolódás – a túlóratörvényről alig esett szó a vásárhelyi tüntetésen 1

A fiatalok után viszont szinte egy szó sem esett a túlóratörvényről a több mint egyórás megmozduláson. A Vásárhely Jövőjéért Egyesület képviseletében Szabó Margit szólalt fel, aki a tőle már megszokott Fidesz-mocskolást adta elő, majd Márki-Zay Péter beszélt.

Az ellenzéki pártalapításáról elhíresült polgármester – akit hazudozásai miatt tavaly év végén egy hét alatt háromszor is megbüntetett a bíróság – szintén figyelmen kívül hagyta az alaptémát, mindössze annyit mondott róla, hogy kezdeményezni fogja, Vásárhelyen ne alkalmazzák azt.

A politikus inkább a Fideszt és az Orbán-kormányt szidta. Migránsozott, kommunistázott és korrupcióval is vádolta az ország vezetését, így tőle sem hallhattunk érdemben újat. Semmi jövőbeli elképzelés nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogy mit kellene változtatni a munka törvénykönyvén – netán hogy mit tervez Hódmezővásárhellyel, a város fejlesztésével.

A megmozduláson jó ha szűk kétszázan vettek részt, ám ők nem csak vásárhelyiek voltak. A környékről trombitálták össze az erősítést. A tüntetést például Tarnay Kristóf, a Szegedi Civil Háló alapítója, baloldali aktivista vezényelte le, de rajta kívül a tömeg soraiban is voltak „gyütt-möntek”. (Úgy mint Tóth Péter, a Jobbik már-már Botka-barát szegedi elnöke.) Érdemes elgondolkozni rajta, hogy miért…