Tanulságos TAO-üzenetek a vásárhelyi sportvezetőktől

A kormány ugyan támogatná Vásárhelyt, azonban mivel a város vezetése sehogy nem áll a Modern Városok Program előkészítésével, ezért a többi településhez képest csak csekély forrás érkezik ide. 2018-ban tudomásunk szerint konkrétan egy forintot sem sikerült lehívni.

Összesen százötven milliárd forintot hívtak le a megyei jogú városok az idén a kormány Modern Városok Programjából – közölte a Miniszterelnökség vasárnap. Azt írták: december 28-án tizennégy fejlesztésről, összesen több mint 37 milliárd forint értékben adtak ki támogatói okiratot.

Debrecen, Tatabánya, Kaposvár, Miskolc, Győr, Szolnok, Érd mellett a nem fideszes polgármester által vezetett Békéscsaba és a szocialista Szeged is kapott támogatói értesítést, 2019-ben pedig tovább folytatódnak a fejlesztések.

Németh László Gimnázium

Míg tehát 150 milliárdot zsebeltek be összesen a megyei jogú városok, információink szerint Hódmezővásárhely idén egyetlen forintot sem tudott lehívni a Modern Városok Program keretéből. A kormány ugyanis egyedül a Németh László Gimnázium, Általános Iskola felújításához és bővítéséhez szükséges (még az Almási István-féle városvezetés által előkészített!) projektet találta támogatásra alkalmasnak, így ahhoz 885 millió forinttal járult hozzá. Azonban ez a pénz is jövőre érkezik meg az önkormányzathoz, és ennek révén 21. századi színvonalúvá fejleszthető az oktatási intézmény.

Erről egyébként Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is beszámolt december elején. A politikus akkor ismertette, Vásárhely sehogy nem áll a Modern Városok Program projektjeinek előkészítésével, az ezzel kapcsolatos anyagok katasztrofális állapotban vannak. A kormány tehát hiába szeretne támogatni – ha nincs mit…

Lázár: feszes munkatempót fogunk diktálni Mezőhegyesen 12

A kormány nem tud segíteni a városvezetésnek, mert az olyan lenne, mint halottnak a csók. A Németh László Gimnázium beruházását pedig még Almási István készítette elő, hiszen ő a szívén viselte az intézmény fejlesztését – jelentette ki Lázár János.

Reméljük, hogy a jövőben ez változni fog, és Vásárhely nem a lehetőségek ki nem használásáról híresül majd el az országban.

Borítókép: Illusztráció