Lázár János

Minden magyar, így minden vásárhelyi jövőjét is meghatározza, hogy kik hozzák a szabályokat Brüsszelben – jelentette ki Lázár János szombaton a Rádió 7-ben. Az országgyűlési képviselőt többek között az EP-választásokról és az ellenzéki tüntetésekről is kérdezte a műsorvezető, Rákay Philip. Bővített verzió!

Különleges évértékelőt tartottak ma délelőtt a Rádió 7-ben, ahol Rákay Philip kommunikációs szakember, a médium egyik tulajdonosa Lázár Jánossal beszélgetett.

Az országgyűlési képviselő elmondta, nem teljesen lepte meg, hogy áprilisban ismét kétharmaddal nyert a Fidesz. – Lehet az ellenzéknek tüntetéseket szervezni, de azt nem lehet vitatni, hogy a többség azt akarta, hogy az országot Orbán Viktor vezesse. Bohóckodással megpróbálhatják ezt megingatni és zárójelbe tenni, de egyszerűbb lenne ezt tudomásul venni – reagált az ellenzék által szervezett országos és helyi tüntetésekre a politikus.

– Az Országgyűlésben ellenzéki részről elképesztő színvonalcsökkenés történt. Azokon a helyeken, ahol egykor gróf Apponyi Albert, vagy Bethlen István ült, most Bangónék és Tordai Bencék. Semmit nem tudnak hozzátenni a fejlődéshez, és a rombolás és a destabilizálás jegyében fog telni részükről 2019. A nemrég a Parlamentben történtek Soros-féle bosszú lehetett a CEU-ügyre válaszul – fejtette ki a műsor vendége.

Lázár János ha visszatekint a politikai pályafutására, akkor inkább hallgatná Lendvai Ildikót és Kuncze Gábort, mint most Tordai Bencét. – Ők legalább mondtak valamit – tette hozzá. Úgy véli, a kormányoldal csapata jó és vitára kész állapotban van, de hiába, mert ugyan szükség lenne egy jó ellenzékre, de erre a jelenlegi fideszellenes képviselők nem képesek.

– Semmit nem tudnak az országhoz hozzátenni. Ha rájuk kellene bízni az országot, az komoly katasztrófához vezetne – véli az országgyűlési képviselő.

Hangsúlyozta, a mostani esetet megelőzően húsz éve nem volt arra a példa, hogy a parlamenti ülés levezető elnökét az ellenzékiek fizikailag megakadályozzák abban, hogy elvégezze a munkáját. – Ezzel átléptek egy határt, ami nem tartogat jót 2019-re. Láthatóan balhét akarnak, holott ennek az országnak nyugalomra és munkára lenne szüksége. Új választási kampányra és új politikai harcmodorra kell készülnünk, valószínűleg provokálni fognak és a sikereinket szeretnék lerombolni – magyarázta Lázár.

Kiemelte, Sorosék irányítják az ellenzékieket abban, hogy médiaeseményekkel destabilizálják az országot, ám ezek a politikusok még ezt sem tudják sikeresen végrehajtani.

A májusi európai parlamenti választások kapcsán elhangzott: mivel az unió tagjai vagyunk, ezért minden magyart érint, hogy kik hozzák a szabályokat Brüsszelben. – Ez a vásárhelyiek életét is befolyásolja, például abban, hogy milyen agrártámogatások lesznek – mutatott rá a honatya. Véleménye szerint ezzel a választással az is eldől, hogy maradnak-e a nemzetállamok, vagy európai összkormány lesz, illetve mennyire tudjuk majd a nemzeti szempontjainkat érvényesíteni.

– Arról is most döntünk, hogy 20-30 év múlva hány európai nemzet lesz, ami a világ 10 legerősebb gazdasági hatalma közé tartozik, illetve arról is, hogy a vásárhelyi és a magyar emberek gyerekei jobban élnek-e majd, mint a szüleik – sorolta a politikus.

A műsorban vásárhelyi ügyekről is szó esett. A képviselő úgy látja, Vásárhely megállt a fejlődésben, illetve szomorúan tapasztalja, hogy vannak, akik jobban gyűlölik a Fideszt és őt, mint amennyire szeretik a városukat. A kritizálóinak azt üzente: szívesen beszélget velük akkor, ha az elkövetkezendő 100 évben vásárhelyiként kormánytagok lesznek, és eljutnak a Miniszterelnökséget vezető miniszteri székig. Kérdésre azt is elmondta, csak az EP-választások után mutatják be a Fidesz polgármester-jelöltjét és képviselő-jelöltjeit Vásárhelyen. – Mindent a maga idejében, először az Európai Parlament összetétele a fontosabb – indokolta a képviselő.