Nyolcszáz kilónyi jelöletlen zöldség és gyümölcs az egyik megyei piacon (videó)

A NAV és a megyei kormányhivatal munkatársai bukkantak rá a veszélyes szállítmányra.

A NAV munkatársai próbavásárlást tartottak egy nyitott ajtajú teherautóból almát, fejes káposztát, karfiolt, sárgarépát, petrezselymet és körtét árustó férfinél egy Csongrád megyei piacon. A próbavásárláson sem számlát, sem nyugtát nem kaptak az ellenőrök. Kiderült továbbá, hogy az értékesítést végző férfi sem pénztárgéppel, sem számla, illetve nyugtatömbbel nem rendelkezett – olvasható a NAV közleményében.

A kormányhivatal szakemberei megállapították, hogy a 44 rekesz, összesen 810 kilogramm zöldség és gyümölcs jelöletlen, így kockázatosnak minősítették a szállítmányt, ezért azt zár alá vették és elrendelték az áru megsemmisítését.

Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget és gyümölcsöt a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadaspark „lakóinak”.

Több mint nyolc mázsa jelöletlen zöldség és gyümölcs bukott le az EKÁER-ellenőrzésen

Munkatársaink próbavásárlást tartottak egy nyitott ajtajú teherautóból almát, fejes káposztát, karfiolt, sárgarépát, petrezselymet és körtét árustó férfinél egy Csongrád megyei piacon. A próbavásárláson sem számlát, sem nyugtát nem kaptak ellenőreink. Kiderült továbbá, hogy az értékesítést végző férfi sem pénztárgéppel, sem számla, illetve nyugtatömbbel nem rendelkezett. A kormányhivatal szakemberei megállapították, hogy a 44 rekesz, összesen 810 kilogramm zöldség és gyümölcs jelöletlen, így kockázatosnak minősítették a szállítmányt, ezért azt zár alá vették és elrendelték az áru megsemmisítését. Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget és gyümölcsöt a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadaspark „lakóinak”.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2018. december 27., csütörtök