A csütörtöki balesetben elhunytakra emlékezik a Szeretem Vásárhelyt 1

Idén is több köztiszteletben álló hódmezővásárhelyi polgár hunyt el. Orvos, DJ és iskolaigazgató is távozott az élők sorából. Összeállításunkban rájuk emlékezünk.

Így az év végén kötelességünknek érezzük, hogy fejet hajtsunk az idén elhunytak előtt. Sajnos 2018-ban is több ismert vásárhelyi halálhíréről tudtunk beszámolni. Emlékezzünk rájuk közösen az alábbi összeállítással!

Emlékezzünk együtt a vásárhelyi elhunytakra: ők hagytak itt idén bennünket 4

Nagyillés Mihályné

Nagyillés Mihályné Marika néni köztiszteletben álló pedagógusként szolgálta a város oktatását több évtizeden át. Személyisége sok diák életében meghatározó küldetést töltött be. 83. életévében, türelemmel viselt hosszú betegség után február végén hunyt el.

Emlékezzünk együtt a vásárhelyi elhunytakra: ők hagytak itt idén bennünket 1

Hamvas Ödön

Szintén hosszú betegségével vívott heroikus küzdelme után április 9-én hunyt el Hamvas Ödön. A néhai orvos, kórházigazgató és képviselő 76 éves volt. Évtizedeken át a vásárhelyiek szolgálatában állt.

Emlékezzünk együtt a vásárhelyi elhunytakra: ők hagytak itt idén bennünket 2
Kucsora István

Sokakat megdöbbentett a tragédia április végén: meghalt Kucsora István. A Kéktói Ménes alapítója, tulajdonosa, a magyar lovassport Széchenyi-díjas lótenyésztője 59 évesen, váratlan hirtelenséggel hagyott itt bennünket.

Emlékezzünk együtt a vásárhelyi elhunytakra: ők hagytak itt idén bennünket

DJ Raten

A Vásárhelyen is népszerű lemezlovas, Rátz Ferenc Róbert, azaz DJ Raten májusban vesztette el élete legnagyobb harcát. Hihetetlen közvetlenségének köszönhetően több ezren tekintettek rá barátként az éjszakai életben, ezt bizonyította, hogy sokan fájó szívvel búcsúztatták.

Emlékezzünk együtt a vásárhelyi elhunytakra: ők hagytak itt idén bennünket 6

Rózsa Dezsőné

A nyáron Rózsa Dezsőné Klárika hunyt el. A Szent István Általános Iskola egykori vezetője 83 évesen fejezte be földi pályafutását. „Igazgatóként tükröt tartottál elénk, benne a pálya szeretetét, a kitartást, az egyenes jellemet, az őszinte törődést láthattuk” – így búcsúztak tőle kollégái, tanítványai.

Emlékezzünk együtt a vásárhelyi elhunytakra: ők hagytak itt idén bennünket 3
Mészáros Sándor

Mészáros Sándor szülész-nőgyógyász nemrég, december elején adta vissza lelkét a teremtőnek. A főorvos évtizedeken át dolgozott a hódmezővásárhelyi kórházban, ez idő alatt több ezer gyermek világra jövetelét segítette. 70. életévében hunyt el.

Emlékezzünk együtt a vásárhelyi elhunytakra: ők hagytak itt idén bennünket 5
Szeli Ferenc

A rendszerváltás után a baloldal meghatározó vásárhelyi politikusa volt Szeli Ferenc, aki december 10-én halt meg. Élete során önkormányzati képviselőként, a Kertváros egyéni képviselőjeként, a helyi MSZP elnökségi tagjaként és külsős bizottsági tagként is tevékenykedett.

Nyugodjanak békében!

Cikkünk a teljesség igénye nélkül készült, amennyiben valakit kifelejtettünk, akkor elnézést kérünk. Célunk természetesen nem csak az említett személyek, hanem az összes idén elhunyt vásárhelyi előtti tiszteletadás.

Értük szóljon a következő dal: