A karácsony üzenetének központja Isten békéje

A hódmezővásárhelyi Belvárosi katolikus templom éjféli miséjét az idei karácsonyon Németh László esperes celebrálta, szentbeszédében emlékeztetve: az ember harmonikus, békés és szeretetteljes kapcsolatra vágyik embertársaival a mindennapi életben, a munkahelyeken, szemben a békétlenséggel, amellyel az országban és a városban is találkozni lehet.

A pozitív értékek elérése azonban nagymértékben rajtunk múlik.

Németh László kifejtette: a szeretet érzése minden év karácsonyán teljesedik ki sokak számára, azonban az embernek az életnek az életrehívástól a halál kapujáig tartó „nagy adventjében” örömben, békességben szeretetben kell igyekeznie élni életét.

A halál pillanatában csak azokat az értékeket visszük magunkkal, amelyek a mi emberségünket alkotják – figyelmeztetett az esperes, hozzátéve: Krisztus azért jött el, hogy a békétlenséget, gyűlöletet és háborúságot kiirtsa az emberi szívből, s hogy az ember oda tudja ajándékozni magát szeretteinek, ám a fény csak akkor válik áldássá, ha azt az ember másokkal is képes megosztani.

Karácsonykor igyekszünk örömet okozni szeretteink számára, megajándékozni őket, mert fontosak számunkra. A betlehemi gyermek ugyanezen gondolattal jött el a világra: meg akar ajándékozni a szeretettel, az örök élet teljességével. S Jézus azt is megmutatta, melyek azok az értékek, amelyekkel berendezve életünket a béke, a szeretet és az öröm útját járhatjuk.

Forrás: radio7.hu