Rostás Gyöngyi: a klasszikus, szimbólumokat ábrázoló dekorációk híve vagyok

A hódmezővásárhelyi Sólyom Bisztró vezetője, Rostás Gyöngyi ismertette velünk, hogy hogy zajlik náluk a karácsony.

Mi 24-én délelőtt még dolgozunk, ezt követően aztán az esti órákban a már évek óta hagyományként élő módon a nagyszülőknél összegyűlünk, és nagy családi körben ünneplünk. Halászlét, sült halat és salátákat eszünk, mindezt pedig az elmaradhatatlan desszertekkel egészítjük ki. Így kerül az asztalra a diós és mákos bejgli, és a „mamaféle” csokoládé fatörzs torta is. Majd ezután pedig az ajándékok kiosztására kerül sor. Ami nálunk évek óta már egy nem feltétlenül megszokott módon zajlik. Természetesen a kisgyermekeket elhalmozzuk mindenféle játékkal és különböző, számukra hasznos tárgyakkal, viszont mi felnőttek élményekkel kedveskedünk egymásnak. Gondolok itt különböző koncert jegyekre, színházi előadásokra és ehhez hasonló élményeket okozó meglepetésekre – kezdte gondolatait a Sólyom Bisztró vezetője.

Aki azt is elmesélte, hogy ők az ünnepek ideje alatt nem szoktak elutazni, hiszen a családtagjaik legtöbb része a környékükön él, így aztán viszonylag könnyű összeegyeztetni a találkozók helyszíneit és időpontjait.

– A Szentestéhez a nagy lakomázások és az ajándékok átadása előtt természetesen hozzátartozik a fenyőfa feldíszítése is. Ez egy fajta rituálé nálunk. Klasszikus, szimbólumokat ábrázoló dekorációt használunk és nem igazán követjük az évről évre kialakuló trendeket, ami a fa felöltöztetését illeti. Ami viszont különösen fontos a számomra, hogy legyen rajta égősor és, hogy ott lapuljon alatta a szaloncukor is – fejtette ki Rostás Gyöngyi.

A szeretet ünnepe náluk is egy kicsit a megpihenésről szól, amikor is jókat beszélgetnek, fényképeket nézegetnek, együtt tévéznek, barátokat és rokonokat látogatnak és próbálnak kikapcsolódni. Mindez nem tart sokáig, hiszen a Bisztró december 26-tól újra, teljes erőbedobással üzemel, egészen az év utolsó napjáig.

– A Bisztróban szilveszter napján szintén nagy a hajtás, ugyanis minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy azok, akik a mi rendezvényünkön töltik az év utolsó napját, teljes mértékben elégedettek legyenek. Másnap, az újév első napján viszont megint megpihenünk. Ezen a napon kocsonyát, lencse levest és sült malacot eszünk – fejezte gondolatait a vállalkozó.