Kristó Endre: világ életemben imádtam a karácsonyt

A Kriko Gym vezetője, Kristó Endre azt vallja, hogy a szeretet ünnepének napjai elsősorban a családról, a velük együtt eltöltött örömteli percekről, a kikapcsolódásról és a megpihenésről szólnak. Ám esetében az az életforma, amit ő képvisel, ezekben a napokban sem elhanyagolható, sőt meghatározó szerepet játszik.

– Mivel főállásban nem csak a Kriko Gym vezetőjeként, hanem tűzoltóként is dolgozom Hódmezővásárhelyen, így a számomra az idei évben a 24-e és a 25-e lesz az a két nap, amely pihenéssel és lakomázásokkal telik majd. 26-án ugyanis már újra szolgálatban leszek. Mint mindenki másnál, nálunk is a hagyományos ételek, avagy a halászlé és a töltött káposzta kerülnek az asztalra, azzal a különbséggel, hogy egy kicsit másképp készítjük el őket. Egészségesebb alapanyagokat használunk, ami azt gondolom, hogy magán az élményen nem csorbít. Sőt, az embernek igenis fontos, hogy az év végéhez közeledvén megpihenjen, kikapcsoljon úgy szellemileg, mint fizikailag. Ehhez pedig nagymértékben hozzájárul az evés és az aktív pihenés. A Szenteste természetesen a karácsonyfa feldíszítéséről szól, ami minden évben más-más színekben – a trendekhez megfelelő módon – pompázik, ezt követően pedig megajándékozzuk egymást. Az, hogy ez élmény vagy tárgy formájában valósul-e meg, minden évben nagyon változó – mesélte Kristó Endre.

Hozzátette, hogy náluk szűk családi körben múlik el ez a két nap, amikor is a lehető legtöbb időt a kisfiával tölti majd, aki mindössze nyolcéves, és még igenis hisz a karácsony lényegében, annak jelentőségében. Így aztán mérhetetlenül fontosnak tartja, hogy az a fajta gyermeki hit, ami a fiában él, minél később vesszen el. Ennek érdekében pedig mindent meg is tesz.

– Tudniillik, én világéletemben imádtam a karácsonyt. Szeretem az ezzel járó készülődést, az ünnepi hangulatot. Azt, hogy ilyenkor mindenki, aki csak teheti, szebb ruhát vesz fel és, hogy az otthonok is szebbé válnak. Hogy minden és mindenki egy kicsit tisztább és kedvesebb. Ami pedig a szabadidőt illeti, rendszerint próbáljuk hasznosan eltölteni azt. A falatozások mellett jellemzőek a közös tévézések, a megszokott karácsonyi filmek megnézései, a nagy séták, a játék, a beszélgetés és a mindennapokból való, egyszerű kiszakadás is – tudtuk meg még a Kriko Gym vezetőjétől.