Vége a várakozásnak: a negyedik gyertya is meggyulladt Székkutason

Vasárnap Roszel Norbert plébániai kormányzó a negyedik gyertyát is meggyújtotta Székkutason, a Főtéren felállított adventi koszorún. Az utolsó gyertya a színe a bűnbánatot kifejező lila. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég ezen a napon, ami azt jelzi, itt a karácsony – írja a radio7.hu.

Székkutas Község Önkormányzata és a Székkutasi Olvasókör négy héten keresztül várta az érdeklődőket, ünneplőket, a vasárnapi gyertyagyújtásokra. Az első lángot Stefán Zoltán református lelkipásztor gyújtotta meg, a második gyertyát Szél István, a település polgármestere lobbantotta lángra, a harmadik gyertyát pedig a helyi civil szervezetek vezetői gyújtották meg.

Az utolsó, negyedik gyertya is meggyulladt vasárnap délután, ami azt jelenti, hogy elérkezett a várva várt karácsony. Amikor a negyedik gyertya lángja is felragyog, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása. Ha tehát már mindegyik gyertya ég, ez azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet.

Vége a várakozásnak: a negyedik gyertya is meggyulladt Székkutason 1

Az utolsó lángot Roszel Norbert plébániai kormányzó lobbantotta fel, aki Betlehemből hozott lángot, hogy meggyújtsa a székkutasi koszorú gyertyáját. Elmondta, hogy a szeretet olyan, mint a gyertya lángja. Át lehet adni, meg lehet osztani másokkal, az eredeti nem lesz ettől kisebb. Arra bíztatta a megjelenteket, hogy osszák meg a bennük élő szeretetet, és minél több ember szívében lobbantsák lángra a szeretet lángját.

Forrás és fotók: radio7.hu