Ricsike ápolását segíti a Szeretem Vásárhelyt - a naptárak árából epilepsziaroham-jelzőt is vásárolt az egyesület

Néhány nap alatt gazdája lett Vásárhely kincseinek. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület asztali naptárt adott ki, aminek a bevételéből a 6 éves súlyos beteg, magatehetetlen kisfiút, Sándor Ricsit és családját támogatták. Az ajándékokat pénteken adták át a civil szervezet tagjai.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagjai többször fordultak, mire minden ajándékot felvittek Szabó Kláráék otthonába. A franciaágy tele lett meglepetésekkel.

Sándor Ricsiről lapunk nyáron írt. A 6 éves kisfiú nem tud ülni, állni, járni, a fejét sem tudja segítség nélkül mozgatni. Ha mindez még nem lenne elég, az ágyhoz kötött kisfiút gyakorta gyötrik súlyos epilepsziarohamok.

Ricsikének két nagyobb fiútestvére van. A három fiút egyedül neveli az édesanyjuk. Mivel Klára Ricsikét ápolja, nem tud munkát vállalni. Ezért a család nagyon kevés pénzből él.

Az anyuka kupakgyűjtésből próbált annyi pénzt összegyűjteni, hogy kisfiának egy speciális betegágyat vegyen (2018. május 23.: A 6 éves vásárhelyi kisfiúnak, Ricsinek segítségre lenne szüksége – Rengeteg kupak kellene a speciális betegágyhoz). A lapunkban megjelent cikk után olvasóink megvették az ágyat. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület pedig most, karácsony előtt nyújtott segítséget a családnak. Nekik ajánlották fel kiadványuk, a Vásárhely kincseit bemutató 1000 darab asztali naptár bevételét.

– Szeretnénk Ricsike gondozását megkönnyíteni. A bevétel egy részéből egy epilepsziaroham-jelző berendezést vásároltunk – mondta Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapító tagja.

A gép hangos sípolással jelzi, ha baj van. Klára, az édesanya így nyugodtabban alhat éjszakánként, nem kell féléberen figyelnie a kisfiát.

Tb-támogatással egy fürdetőszéket és egy állást segítő berendezést is kap Ricsike, aminek az önerejét az egyesület fizeti ki. A berendezések a jövő év elején érkeznek meg.

Emellett még nagyon sok ajándékot kapott Ricsike családja. Az egyesület hozott több mint 400 pelenkát, közel 70 csomag nedves törlőkendőt, 15 kilogramm mosóport, több flakon öblítőt, 20 kiló lisztet, ugyanennyi cukrot, nagy mennyiségű rizst és krumplit. 10 liter étolajat, egy-egy karton üveges csemegeuborkát, kukoricakonzervet, bolognai szószt, májkrémeket, legalább 5 kilónyi száraztésztát is láttunk a csomagokban.

Ricsike egyik bátyja, aki szintén otthon volt a Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagjainak látogatásakor, legjobban talán annak a hatalmas doboz szaloncukornak örült, aminek a súlya több mint 11 kiló volt. Az egyesület egy karácsonyfával is meglepte a családot.

Juhász Tündétől megtudtuk, a naptár fogadtatása rendkívül pozitív volt. Az embereknek tetszettek azok a Vásárhelyen található kincsek, amelyek mellett sokszor úgy megyünk el, hogy észre sem vesszük. A kép mellett található, néhány mondatos leírások segítségével a naptár vásárlói még jobban megismerhetik városukat. Az egyesület jövőre is tervezi asztali naptár kiadását, ugyancsak egy jó cél érdekében.

– Köszönjük mindenkinek, aki a naptár vásárlásával hozzájárult, hogy Ricsike családjának karácsonyát boldogabbá varázsoljuk – emelte ki Juhász Tünde.

Miután az egyesületi tagok elmentek, mi még maradtunk egy kicsit. Klára, az anyuka, aki addig derekasan tartotta magát, sírva fakadt. Az öröm könnyei potyogtak a szeméből.

– Nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok az egyesületnek. Nagyon örülök. Nem gondoltam, hogy ennyi ajándékot kapunk, hogy ennyi jó ember van, aki segít.

Forrás: delmagyar.hu