Márki-Zay a felforgatók oldalára állt

A Molotov-koktélozó polgármester előbb csak játszott a forradalmi tűzzel, majd úgy zárta az esztendőt, hogy az egyik randalírozással vegyített vicctüntetésről a másikra bukdácsolt. A materialista keresztény politikus kiállásaival a kereszténygyűlölő, szánkógyújtogató, rendőrökre rontó erőszakos kisebbség malmára hajtaná a vizet.

Káoszpolitizálással búcsúzik 2018-tól Márki-Zay Péter. Persze nincs is ebben semmi meglepő, hiszen nagyjából ugyanez jellemezte egész éves újonc közéleti szereplését. A túlmozgásos politikus a hétfői rendkívüli vásárhelyi közgyűlésen bejelentette, hogy idén nem lesz több közgyűlés, áldott ünnepeket kívánt mindenkinek, majd péntekre megpróbálta összetrombitálni a következő rendkívülit. Aztán csodálkozott, hogy – kvázi – egyedül maradt. Amit leginkább magának köszönhet.

Ez a fejetlenségbe ojtott kapkodás persze érthető (de nem elfogadható), ha figyelembe vesszük, hogy az országos politikai színpadra törtető, városát e tekintetben ugródeszkaként használó, ellenzéki pártalapító Márki-Zayt e napokban leginkább a túlóratörvény elfogadását ürügyül hívó, jellemzően fővárosi felforgatás fejleményei kötötték (kötik) le.

A bizonyított hazudozásai miatt a bíróság által immár háromszorosan megbüntetett Márki-Zay hónapok óta játszik a forradalmi tűzzel.

Október 23-a előestéjén már olyannyira elvetette a sulykot, hogy Molotov-koktélos ribillióval riogatta az ország békés lakosságát (csendes, higgadt többségét). A hangos és erőszakos kisebbség december 12-étől kezdődő kormányellenes utcai akciót előbb melegen üdvözölte, majd személyes jelenlétével, felszólalásaival támogatta (hétfőn Budapesten, most szombaton pedig Makón).

Szárnyai alá vette a három vesztes választás után az erőszakba menekülő ellenzéki törpepártok hol trágár és durva, hol szánalmas, hol siralmas akcióit. Erősen elgondolkodtató, hogy a rendőrök könnygázas rend- és önvédelmét ítélte el a több esetben bizonyíthatóan sorosista, Soros Györgyhöz kötődő álcivil szervezetekhez tartozó, sokszor büntetett előéletű, szélsőbalos, anarchista, külföldi aktivisták, provokátorok által vezetett budapesti balhézók helyett. A cél (vesszen Orbán!) szentesíti az eszközt elvtelen elvének jegyében mintegy diszkréten szemet hunyt az üvegekkel dobálózó, kukaborogató, autókat és megállókat rongáló, szánkótolvaj és szánkógyújtogató, Krisztus-gyalázó agresszió felett.

Márki-Zay mentorát, Botka Lászlót megszégyenítő vacillálással csúszott bele az eseményekbe, de hamar turbófokozatba kapcsolt.

Múlt pénteki vásárhelyi videóüzenetével előbb a „csak” a rendőrökre rontott, majd facebookos fotelforradalmárként „jellemzően képzetlennek, rendkívül beszűkültnek” minősítette a Fidesz támogatóit – lazán lefitymálva legalább hárommillió magyart. Másnap az éj leple alatt viszont már „hosszú, unalmas, hosszú, unalmas, hosszú” beszéddel próbálta hergelni az MTVA székházánál tünciző tömegecskét. Emlékeznek, ez volt az a szeánsz, mely a vásárhelyi polgármester balliberális elvtársainak teátrális bohóckodásába: Hadházy Ákos Pókember-majmolásába, bogárszerű fetrengésébe, Kunhalmi Ágnes ajtónak rohanásába, Szél Bernadett drámatagozatos jajveszékelésébe, Stummer János áltűzriasztásába, Varju László morbid mentőkocsikázásába és hab a tortán: Bangóné Borbély Ildikó „kurva erős” lelepleződésébe torkollt.

A vásárhelyi celeb polgi közel félórás monológjának orgazmikus csúcspontján

„hajrá, románok” felkiáltással süllyedt Medgyessy Péter-i és Gyurcsány Ferenc-i mélységekbe. No, ez még a demonstrálóknak is sok(k) volt, mert ha ki nem is fütyülték, tapsot sem kapott e magvas gondolatáért…

Csütörtökön aztán még tovább ment: unokatestvérével, Hadházy Ákossal közös (nem vásárhelyi) budapesti fórumán a Békemenet megzavarására biztatott, és

Orbán Viktor miniszterelnök felkötéséről vizionált. Ma este Makón kiderül, „köteles beszédével” kimaxolta-e a médiaérzékeny nagyotmondástHeller Ágnes Új Messiása, vagy sikerül-e még tovább szítania az őrületcunamit.

A szeretet hatalmának mérgezett maszkja mögé rejtőzve. A legszentebb ünnep előestéjén.

Még szerencse, hogy a magyarok döntő többsége átlát a soros szitán. És (nagyon) nem kér a féktelen farizeusokból.