Országismereti vetélkedőt rendeztek a Kalmárban

A napokban rendezték meg a Kalmárban az Országismereti vetélkedőt, ahol angol, francia és német kategóriában indulhattak a három fős csapatok.

A HSZC hat iskolájából (Corvin, Eötvös, Kalmár, Návay, Pollák, Zsoldos) érkeztek tanulók a megmérettetésre.

Hiányos szöveg kiegészítése, puzzle, teszt, idegen nyelvű zenék felismerése, vaktérképen való eligazodás, képek adott országhoz rendelése, adventi szöveg értelmezése is szerepelt a feladatok között. Aki az adott nyelvterületre jellemző karácsonyi süteménnyel és jelmezzel készült plusz pontokra tehetett szert.

Országismereti vetélkedőt rendeztek a Kalmárban 1

A karácsonyi hangulatot a kellemes zenék, az ünnepi dekoráció és a büféasztal még tovább fokozta.

A támogatóknak, együttműködő partnereknek köszönhetően lehetőség nyílt a legjobban teljesítők busás megjutalmazására. A vetélkedő támogatói:  Goethe Institut, Vasas Kisinas Alapítvány, Svájci Államszövetség Nagykövetsége – Budapest, Német Nagykövetség Budapest, Mátrix Közhasznú Alapítvány, SM-Art Papír (Szeremley utcai papírbolt) voltak.

Nagy volt a küzdelem, a helyezést elért csapatok végig fej-fej mellett haladtak, egy pontos különbség döntötte el ki nyeri meg a versenyt.
Az okleveleket és nyereményeket Pap András igazgató adta át.

Országismereti vetélkedőt rendeztek a Kalmárban 2

Az eredmények:

Angol:
1. KNEE(-CAP) LOAF (Zsoldos)
2. WINTER WONDERS (Boros)
3. UNICORNS OF LOVE (Eötvös)

Német
1. WEIHNACHTSMÄDELS (Boros)
2. NÉMET ZSOLDOSOK (Zsoldos)
3. BIER TEAM (Kalmár)

Francia:
1. SURPRISE (Kalmár)
2. LES SOUDEURS (Kalmár)
3. SZAKEMBÖRÖK (Kalmár)

– Az Országismereti vetélkedő évről évre egyre népszerűbb, a diákok örömmel jönnek versenyezni a Kalmárba. Valamennyi résztvevő szép élményekkel, új ismeretekkel gyarapodott. A nyelvtudás, a nyelvtanulás fontosságának tudatosítása rendkívül fontos a tanórákon és a tanórán kívüli egyéb iskolai programok során is. Ennek egyik eszköze a célnyelvi országok kultúrájának megismerése, melyre remek lehetőséget kínál az Országismereti délután-  – összegezte a rendezvény célját Molnár Erika (német nyelvtanár).

Szervezők, a Kalmár nyelvszakos tanárai: Beleznai-Bolyán Melinda, Fehér Ágnes (munkaközösség-vezető), Horváth Mónika, Lőkösné Nagy Sarolta, Molnár Erika, Papp Béla és Szombathelyi Anita – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Molnár Erika német nyelvtanár.

Hat iskola vetélkedett a Kalmárban

2
4
5
3
6
7
9
10
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...