Kallai: úgy tűnik a polgármester politikai érdekből hazudozik

– Úgy tűnik, hogy a városnak jelenleg olyan polgármestere van, aki politikai érdekből hazudozik – jelentette ki Kallai Árpád főigazgató azon a mai sajtótájékoztatón, melyen dr. Kriveczy György ügyvéddel közösen értékelték a Szegedi Törvényszék tegnapi a Márki-Zay Péter polgármester ellen indított perben hozott, nem jogerős ítéletét, melyben kimondta: a polgármester megsértette az intézmény jó hírnevét, és eltiltotta a további jogsértéstől.

– Tegnap hirdettek ítéletet abban a perben, melyet Márki-Zay Péter ellen indítottunk a közelmúltban, a kórházat és a kórház dolgozóit érintő, sértő kijelenései miatt. Tegnap a bíróság kimondta, hogy Márki-Zay Péter hazudott, ugyanis Márki-Zay Péter igaztalan vádakkal illette az intézményt, mely azért dolgozik, azért végzi nap mint nap a munkáját, hogy segítsen a Hódmezővásárhelyen bajba került embereken, az itt élők egészségén – mondta Kallai Árpád.

A vásárhelyi (és makói) kórház főigazgatója hozzátette: – A város első embere saját kicsinyes érdekei miatt azt hazudta, hogy a kórház és az ott dolgozó szakemberek kockáztatják a hozzánk forduló betegek életét. Az elhangzott kijelentésével sok embert félrevezetett, megtévesztett, és a hamis állításaival igyekezett megbontani azt a bizalmi viszonyt, mely a betegek és a kórházi dolgozók, orvosok, ápolók, szakdolgozók között elengedhetetlen.

Kallai: úgy tűnik a polgármester politikai érdekből hazudozik 1

Hallgassa a kórházigazgatót, saját szavaival:

– Márki-Zay Péter hazugságai tetten érhetők, hiszen a bíróság előtt az általa idéztetett tanuk is cáfolták az állításait, s az is rendkívül beszédes, hogy ezen a héten a harmadik alkalom volt, amikor a bíróság elmarasztaló ítéletet hozott vele szemben – mondta Kallai Árpád, aki számára úgy tűnik, hogy a városnak jelenleg olyan polgármestere van, aki politikai érdekből hazudozik.

– Úgy gondolom, hogy ez méltatlan ehhez a közösséghez, hiszen ehhez hasonló Csizmadia Sándorné utolsó tanácselnök óta nem történt még Vásárhelyen. Példa nélküli az, az egész országban, hogy egy kórházat megtámadjon egy városvezető, sokkal inkább jellemző, hogy a polgármester inkább segíti, támogatja a adott település kórházát. Úgy tűnik, hogy Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter – mint ezt a bíróság döntése is mutatja – ártani akart a kórházának – hangsúlyozta Kallai Árpád azzal, hogy személyes tapasztalata szerint a vásárhelyiek a kórház mellett állnak. A polgármester kijelentéseivel nem sikerült megbontani a kórház iránti bizalmukat.

A főigazgató hozzátette, hogy a kórház nem kíván részt venni a politikai küzdelmekben, de az intézmény a jövőben is ki fog állni az igaza mellett.

Dr. Kriveczky György ügyvéd, a kórház jogi képviselője arra hívta fel a figyelmet, az ítéletével a Szegedi Törvényszék megállapította, hogy Márki-Zay Péter polgármesterként kijelentéseivel megsértette a kórház jó hírét. Ezért az alperest eltiltotta a jogsértéstől, s kötelezte, hogy saját költségén jelentessen meg egy olyan közleményt a Délmagyarországban, melyben leírja, hogy nem mondott igazat, és megsértette a kórház jó hírnevét. Arra is kötelezte, hogy fizessen 800 ezer forint kártérítést a kórháznak.

Kallai: úgy tűnik a polgármester politikai érdekből hazudozik 2

Ezt mondta dr. Kriveczky György ügyvéd:

– A Szegedi Törvényszék az ítélet indoklásában kimondta, ezek a mondatok alkalmasak voltak a kórházzal szembeni közbizalom megingatására, s hogy a 800 ezer forintos kártérítést azért szabta ki, hogy alperest visszatartja a hasonló kijelentések tételéről.

Márki-Zay Péter és jogi képviselője – mint arról beszámoltunk, nem jelent meg a Szegedi Törvényszék ítélethirdetésén. 15 nap áll a rendelkezésükre, hogy fellebbezzenek.