Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén

Átadták a település 180 millió forintból felújított polgármesteri hivatalát, amelynek épületében helyet kapott a rendőrség és egy bank is. Lázár János szerint komoly állomás a mai nap Maroslele életében, mert az emberek számára legfontosabb szolgáltatások helye újult meg.

– Három évvel ezelőtt fogadta el a képviselőtestület a határozatot, hogy pályázatot nyújt be a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére. – emlékezett vissza az átadón Martonosi György polgármester arra, hogyan is kezdődött a mostani beruházás.

Az ezt követő időszakban rengeteg egyeztetésnek és összefogásnak kellett megtörténnie, hogy a mai nappal elmondhassák, újabb szolgáltatásokat sikerült 21. századi környezetbe helyezni. Ha már ugyanis a polgármesteri hivatalt felújítják, akkor jó lenne a melléképületet is, vélte a képviselő testület, erre azonban kevés volt a pályázati keret. Ezért Martonosi György a térség országgyűlési képviselőjéhez fordult, hogy segítsen támogatást szerezni a Belügyminisztériumtól.

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 2

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 5

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 6

Idén januárban kezdődhetett meg a teljes beruházás, amellyel a polgármester szerint fontos pillanathoz érkezett a település, nem véletlen, hogy Martonosi György a 2018-as esztendőt kiemelkedőnek értékelte.

– Sokat gondolkoztam azon, mi az, amit az idei évben a község lakóinak tudtunk nyújtani, mivel tudtuk őket segíteni. Amikor összeszámoltam, akkor arra jutottam, hogy olyan 8-900 millió forint értékű beruházás jött össze ebben az évben Maroslelén. – mondta el a polgármester, hozzátéve, hogy ebben még nincs is benne a települést Makóval összekötő út, azzal együtt a 2 milliárdot is megközelíti ez a szám.

Lázár János kiemelte, meg van győződve róla, és ezért nyugodt szívvel tudja azt mondani a választópolgároknak, hogy a térségben a polgármesterek, képviselőtestületi tagok, közéleti szereplők döntő többségében azon dolgoznak, hogy ennek a közösségnek jobb legyen az élete, még ha ez nem is könnyű.

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 4

– A kormánynak ambiciózus tervei vannak, hiszen 2030-ra Európa egyik legjobb helyévé szeretnénk tenni Magyarországot. Ennek az a feltétele, hogy Magyarország legkisebb és legtávolabbi településén is minden család kapjon lehetőséget a boldogulásra. Ezért támogatta a kormány Maroslele törekvéseit Martonosi György polgármester vezetésével, aki ezt a települést teljes egészében újjá szervezte. Ennek fontos állomása a mai nap. – mondta el Lázár János.

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 7

A térség országgyűlési képviselője hozzátette: meggyőződése, hogy nem lehet ebből az országból még jobb országot szervezni, ha az emberek nincsenek biztonságban, ezért is fontos a rendőrség szerepe.

– Mindig vannak nehézségek, de az elmúlt években a kormánynak sikerült fokoznia a rendőrség létszámát, a közterületi jelenlétet, 2010 óta rendőrség támogatást kapott, mint az azt megelőző időszakban. Ez jól látszik Csongrád megye biztonsági adatain, és ez különösen fontos, mert itt a bevándorlás nem politikai vita, hanem valóság. Ennek kivédésében döntő szerepe volt a rendőrségnek. – hangsúlyozta a képviselő.

A polgármesteri hivatal épületébe a körzeti megbízotti iroda mellett helyet kapott még a Takarékszövetkezet fiókja, Maroslele pedig kapott egy bankautomatát is, amely szintén régi vágya volt az itt élőknek.

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 8

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 9

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 10

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 11

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 12

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 13

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 14

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 15

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 16

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 17

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 18

Ne csak születni, élni is érdemes legyen Maroslelén 19

Forrás: makohirado.hu