Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 15

Kedves Olvasóink! A 2018-as év utolsó két hetével szemben állván úgy döntöttünk, egy ünnepi cikksorozattal kedveskedünk Önöknek.

Az öt részből álló sorozatunkban elsőként kap helyet a karácsonyi dekoráció, majd ismertetünk úgy karácsonyi, mint pedig szilveszteri asztalra való menüket, mindezek után szót ejtünk a hagyományos és kevésbé hagyományos süteményekről és tortákról is, ajánlunk szórakoztató, kikapcsolódásra alkalmas ünnepi filmeket, és végül megemlítjük azt is, hogy milyen viseletben érdemes az idei év utolsó napját zárni.

Ünnepekre hangolva, első rész!

Kevesebb, mint egy hét és itt a várva várt szeretet ünnepe.

Összegyűjtöttük hát, hogy melyek azok a színek, anyagok és minták, amelyekkel érdemes meghitté varázsolni otthonainkat.

A klasszikus, csillogást és ünnepi hangulatot árasztó színek közé soroljuk ilyenkor a pirosat, az aranyat, az ezüstöt, a bronz és rozé színeit, de a fehér, a barna és a borostyán zöld is kiváló kiegészítő színei lehetnek dekorációinknak. Viszont, ilyenkor az sem baj, ha valaki egy kicsit merészebb szeretne lenni és az erősebb színekkel szeretne játszani, mint például a lila, vagy a királykék. Ugyanis az imént felsoroltak mind-mind jót mutatnak egy-egy lágyabb vagy akár erőteljesen csillogó színnel összekombinálva is, a szép, fényes zöld fenyőn.

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 1

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 2

Az angyalkák, a rénszarvasok, a hóemberek, a manók és a csillagok is remek elemek lehetnek a díszítés során. Valamint ne feledkezzünk meg a kisebb-nagyobb gyertyákról sem. Amelyek az sem baj, ha illatoznak, hiszen így aztán a fahéj és a vanília már nem csak a süteményekből köszönhet vissza.

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 4

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 5

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 6

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 9

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 10

A tobozokkal, a gesztenyével, a dióval és makkal való kombinációk is jól festhetnek az asztali koszorún, amelyen ekkor már mind a négy gyertya lángja bőszen lobog majd, lezárván ezzel az adventi időszakot.

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 7

A bordó, bézs vagy karamellszínű, puha, bársonyos takarókkal befedett kanapékat nagy, hópehellyel díszített párnákkal dekorálhatjuk, de jót tud mutatni a különböző feliratokat takaró párnák között is, amelyeknek kényelmesen neki lehet dőlni a meghitt családi beszélgetések alkalmakor.

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 8

És természetesen elengedhetetlen darabja ezeknek a napoknak a karácsonyfáról lelógó szaloncukor és mézeskalács figurák sokasága is. Napjainkban a kínálat már tényleg csak hogy nem személyre szabott, mindenki megtalálhatja a kedvére valót, de amennyiben van elég ideje, türelme és rendelkezik némi kreativitással ő maga odahaza is elkészítheti az imént felsorolt finomságokat, amelyeket könnyedén, akár már cérna segítségével is a fára pakolhat.

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 11

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 12

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 13

Nem utolsósorban pedig ne feledkezzünk meg a fényekről sem, amivel körberakhatjuk a lakást. Ugyanis a különböző formájú és színű lámpák, valamint a fényfüzérek alapjaiban megtudják teremteni azt a harmóniát, ami végigkísérheti bennünket ezeken a napokat.

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 14

Ami pedig az ünnepi ebédhez és vacsorához való öltözetünket illeti karácsonykor, bátran legyünk kényelmesek. A vastag, kötött, érdekesnél érdekesebb mintákkal bíró pulóverek, a meleg, mintás zoknik, a csinos ingek, a farmer és gyakorlatilag bármi, amiben az ember jól érzi magát, kellemeseket tud enni és ezek után heverészni, mind helytállóak és jöhetnek.

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 16

Ünnepekre hangolva: mindent a karácsonyi dekorációról 17

Igyekezzünk a lehetőségeinkhez mérten költekezni, barátságossá és szerethetővé tenni a lakást, megpihenni és örülni a pillanatnak, amit szeretteinkkel, barátainkkal, szerelmünkkel vagy akár egyedül, az év végéhez közeledvén egy kicsit nyugalomban eltölthetünk.

Fotó: pixabay.com