Súlyos pénzügyi visszaélést követett el a vásárhelyi városvezetés – állítja a Fidesz-frakció vezetője 1

A városvezetés 170 millió forint értékben úgy vállalt kötelezettséget a strand víztisztító berendezésének megépítésére, hogy arra nem volt fedezet – jelentette ki Hegedűs Zoltán kedden. Az ügyben vizsgálatot indítanak, aminek fegyelmi eljárás, vagy feljelentés lehet a vége.

– Súlyos pénzügyi, gazdasági visszaélésre derült fény a tegnapi közgyűlésen, ugyanis mint elhangzott, a város vezetése 170 millió forint értékben fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a strand víztisztító berendezésének megépítésére. Az önkormányzat ugyanis szerződést kötött a fejlesztésre, sőt, a munka is elindult, azonban erre a meghatározott költségvetési soron nem volt meg a szükséges pénz – ismertette Hegedűs Zoltán.

– A polgármester elismerte, hogy ez így történt – folytatta a fideszes képviselő, aki szerint ez nagyon súlyos költségvetési kihágás, ami által felmerülhet hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja is.

Súlyos pénzügyi visszaélést követett el a vásárhelyi városvezetés – állítja a Fidesz-frakció vezetője 2

A frakcióvezető hozzátette, Márki-Zay Péter azzal védekezett, hogy többször is próbálta ezt a költségvetés módosítása kapcsán a közgyűléssel elfogadtatni, azonban a kormánypárti képviselők mindig levették ezt a pontot a napirendről.

Hegedűs Zoltán rámutatott: csak a december 7-i közgyűlési anyag tartalmazta ezt, és akkor valóban elhalasztották a témát, mert tárgyalásra alkalmatlannak találták a költségvetés módosítására készült előterjesztést.

Az ügyet a testület döntése szerint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság külsős szakértők bevonásával januárban vizsgálja ki, és akár már a február 8-i közgyűlésen beszámolhatnak a fejleményekről. Az eredménytől függően fegyelmi eljárást, vagy feljelentést indítanak a felelősök ellen.

Súlyos pénzügyi visszaélést követett el a vásárhelyi városvezetés – állítja a Fidesz-frakció vezetője

Fotók: Gémes Sándor