Hiába az egész napos színészkedés, estére elkullogott az ellenzék

Ahogy arról már korábban beszámoltunk róla, a vasárnapi tüntetést követően több, áprilisban csúnyán megbukott, és a pártjukból is páros lábbal kirúgott országgyűlési képviselő tört be az MTVA épületébe, többen bent is töltötték az éjszakát.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett a képviselői igazolványukat villogtatva akarták megzavarni egy nemzetbiztonságilag védett épületben a közérdekű üzem működését, ami erősen jogsértő. Ezért – miután a jegyző birtokvédelmet rendelt el – a sokadik próbálkozás után eltávolították az épületből őket. Előtte azonban a teljes csapat, élükön Hadházy Ákossal és Kunhalmi Ágnessel igyekezett a biztonsági őrökkel “megveretni magát”, szó szerint kezüket-lábukat törték, amiből nevetséges jelenetek születtek.

Az viszont kevésbé vicces, hogy az ellenzéki képviselők mind azon dolgoztak, hogy történjen valami atrocitás, amit aztán tovább lehet küldeni a teljes balliberális világnak, ahol már Sargentini és Soros egyéb szövetségesei tűkön ülve várják, hogy aggódhassanak kicsit a magyar jogállamiságért. És egy jóízűt diktatúrázhassanak.

No, de köszönhetően a III. kerületi jegyző határozatának, a “vándorszínészek” és botcsinálta rendezők este hazamentek. Ami maradt utánuk: pár száz fős “tömeg” kóvályog a városban.

Ahogy arról már beszámoltunk, az MTVA feljelentést tett az ellenzéki képviselőkkel szemben, mivel Hadházy Ákos és Szél Bernadett túlterjeszkedett a mandátumukból eredő jogosultságon, és olyan helyekre akart belépni, ahova tilos volt, és ezzel megzavarták volna a munkát.

Az MTVA biztonságért felelős vezetője felhívta az ellenzéki politikusok figyelmét: az a joguk, hogy beléphetnek az intézménybe, nem egyenlő azzal, hogy zavarhatják az ott folyó munkát”.

A biztonsági vezető többször is figyelmeztette a politikusokat: az MTVA közérdekű üzem, így nem léphetnek be sem a stúdióba, sem a szerkesztőségekbe.Az ellenzéki politikusok azzal próbálták “megzsarolni” az MTVA-t, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor majd “bejön” az utcáról több ezer dühös ember.