Németh László Gimnázium

Az Orbán-kormány hétfői ülésén döntött róla, hogy a Modern Városok Program keretében újabb jelentős támogatást nyújt Hódmezővásárhelynek.

Kormányzati segítséggel újulhat meg, korszerűsödhet és bővülhet a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola: a kabinet újabb, több mint 885 millió forintos támogatást ítélt meg az intézménynek. A jó hír a Magyar Közlöny december 17-i számában már hivatalosan is napvilágot látott.

Mint ismeretes, az Orbán-kormány és Hódmezővásárhely önkormányzata még Almási István polgármesterségének idejében kötött együttműködési megállapodást a Modern Városok Program keretében. Ennek értelmében a Németh László Gimnázium, Általános Iskola fejlesztéséhez, felújításához és új szárnnyal történő bővítéséhez a város önkormányzata már 2017-ben 132,3 millió forint támogatást kapott. Ezenfelül 2019-ben 885,3 millió forinthoz jut e célra Vásárhely a központi költségvetésből – derül ki az 1705/2018-as számú friss kormányhatározat a hétfői Magyar Közlönyből. Az intézkedés végrehajtásért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter felel. A tárcavezető feladata a támogatói okirat előkészítése, ezt követően a 885,3 millió forint támogatási előlegként történő folyósítása.

Ez azt jelenti, hogy immár több mint 1 milliárd forint központi forrást biztosít az állam az oktatási intézmény modernizálására.

Lázár János országgyűlési képviselő egyébként nemrégiben hangsúlyozta: az, hogy a kormány oda tudott és oda tud állni a Németh László Gimnázium, Általános Iskola bővítése mellé, nagyrészt annak köszönhető, hogy néhai Almási István polgármester gondos alapossággal készítette elő a beruházást. A kormányzati támogatásnak köszönhetően Vásárhely 21. századivá varázsolhatja az oktatási intézményt.