Működik a makói modell: Farkas Éva és Lázár János munkájával is nagyon elégedettek a lakosok 2

Jó irányba mennek a dolgok a városban és a választókerületben is a makóiak szerint – derül ki egy friss felmérésből. A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása alapján a településen élők háromnegyede elégedett Lázár János országgyűlési képviselő munkájával, és Farkas Éva Erzsébet fideszes polgármester is toronymagasan nyerne egy mostani választáson.

A Nézőpont Intézet a Jobb Makóért Egyesület megbízásából végzett egy telefonos közvélemény-kutatást a településen. A felmérést november végén tartották, és 500 főt kérdeztek meg.

Az „Ön szerint inkább jó vagy inkább rossz irányba mennek a dolgok az Ön választókerületében?” kérdésre a megkérdezettek 70(!) százaléka  a jó irányt választotta, és 83(!) százalék Makón is pozitívként élte meg az elmúlt időszakot. 

Farkas Éva Erzsébet toronymagasan vezet a lehetséges ellenzéki vetélytársai ellen, így minden bizonnyal újra nyerne a fideszes városvezető egy mostani polgármester-választáson – ez is kiderül a kutatásból, ami rámutat: a válaszadók 83 százaléka elégedett Farkas Éva munkásságával.

A felmérés Lázár János tevékenységéről is kérdezte a makóiakat. Az eredmény szerint az országgyűlési képviselővel a településen élők 76 százaléka elégedett.

A számok alakulásában valószínűleg nagy szerepet játszott az, hogy a városvezetés építő jellegű, a fejlesztésekre, a nyugalom megteremtésére és a közösségépítésre koncentrál. A városvezetés és az országgyűlési képviselő harmonikus együttműködésének köszönhetőn jelentős beruházások kezdődtek, és kezdődnek meg a városban. Erről nemrég Farkas Éva és Lázár János tartott sajtótájékoztatót, amelyen elhangzott: újabb 24 milliárd forintnyi fejlesztéssel támogatja a kormány Makó városát.

A Nézőpont Intézet a települést érintő problémákról is kérdezte a lakosokat. A megkérdezettek úgy látják, nincs olyan kiemelkedő gond, ami zavarná őket, a más térségeket is érintő nehézségek közül a munkanélküliséget, munkahelyteremtést mindössze 12, az utak, kerékpárutak, járdák hiányát, állapotát 10, a tisztaságot, élhetőséget 9 százalék említette problémaként.

A felmérés eredményét itt tekintheti meg:

Működik a makói modell: Farkas Éva és Lázár János munkájával is nagyon elégedettek a lakosok 1

Nagyításért IDE kattintson.