Az öröm gyertyája lobbant fel Székkutason

Az utolsó előtti, harmadik gyertyát is meggyújtották vasárnap délután Székkutason. A lángot a helyi civil szervezetek vezetői közösen lobbantották fel – írja a radio7.hu.

Egyre kevesebbet kell aludni karácsonyig, hiszen elérkezett advent harmadik vasárnapja, vagyis az örömvasárnap is. Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Ez a vasárnap az örömé: Szűz Máriát dicsőítjük, aki megszülte a Fiút. Az örömvasárnap liturgikus színe a rózsaszín. A harmadik az egyetlen gyertya az adventi koszorún, amely nem lila.

Az ezotéria szerint a harmadik vasárnap egy fehér angyal száll le közénk, kezében egy fénysugárral. Ezzel a sugárral megérinti azokat az embereket, akik képesek a tiszta szeretetre. Ennek hatására a fény ragyogni kezd a szívükben, elárasztja őket a béke és a boldogság érzése.

Az öröm gyertyája lobbant fel Székkutason 1

A fény pedig Székkutason is felragyogott, hiszen meggyújtották a harmadik gyertyát. Az utolsó előtti lángot a helyi civilek gyújtották meg, közösen. A Székkutasi Olvasókör, a Lovas Klub, a Székkutasi Motorosok Baráti Köre, a Nyugdíjas Klub, a Székkutasi Mozgássérült Csoport, a Kézimunka Szakkör, a Murgács Kálmán Nótaklub, a Polgárőrség, és a Gregus Máté Bio Kertbarát és Faluszépítők Klubjának képviselői együtt lobbantották lángra az öröm gyertyáját.

Forrás és fotók: radio7.hu