Két pert is elbukott tegnap Márki-Zay Péter (videó)

Két személyiségjogi pert is elvesztett pénteken Márki-Zay Péter. A vásárhelyi polgármestert első fokon pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék, és a perköltségeket is neki kell állnia, míg a kórházperben december 20-án születik ítélet. A Pesti Srácok videót készített a tegnapi tárgyalásról.

„Ha Önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédon 3 nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 napos korában, de erről Önök nem tudnak, mert hírzárlat van.”

Ezek miatt a kampányban elhangzott állítások miatt (is) áll bíróság előtt Márki-Zay Péter, a vásárhelyi kórház ugyanis beperelte őt, az intézmény jó hírnevének megsértése miatt.

A kórház továbbra is fenntartotta álláspontját, miszerint valótlan kijelentéseivel sértette az intézmény jó hírnevét, miközben Márki-Zay Péter is kitartott amellett, hogy az általa mondottak csak véleménynyilvánítások voltak. A kórházi jelentések ellentmondanak a polgármester állításainak.

Ebben a perben december 20-án várható az ítélet, másik kettőt viszont tegnap viszont már elbukott Márki Zay. Végh Ibolya korábbi aljegyzővel és Paragi István, az Építészmester Kft. tulajdonosával kapcsolatos személyiségi jogi perében ugyanis első fokon a volt aljegyzőnek 1 millió, az cégtulajdonosnak félmillió forintot ítéltek meg. Eltiltották a további jogsértéstől és a több százezer forintos perköltséget is a polgármesternek kell állnia.

Tekintse meg a Pesti Srácok összefoglaló videóját: