Hegedűs Zoltán: Márki-Zay úgy vádolja az előző városvezetést korrupcióval, hogy vannak körülötte szabálytalanságok 2

A Fidesz-frakció vezetője szerint a vásárhelyi polgármesternek bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket hamisan korrupcióval vádolt meg, ugyanis semmi terhelőt nem talált az előző városvezetésre nézve.

Hegedűs Zoltán nemrég arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a Városházát korrupció szaga lengheti körül, ugyanis a városi közbeszerzések körül gyanús történések, szabálytalanságok lelhetők fel.

– Az akkor elhangzott kérdésekre, észrevételekre azóta sem kaptunk érdemi választ, csak zavaros magyarázkodás, ködösítés és csúsztatás érkezett a polgármestertől a témával kapcsolatban – jelentette ki ma a fideszes képviselő.

Hozzátette, Márki-Zay Péter úgy vádolja korrupcióval az előző városvezetést, hogy egy ilyen ügyet sem talált, azt viszont nála már lehet tudni, hogy melyik vállalkozó nyeri majd meg a Varga Tamás Általános Iskola ebédlőjének felújításáról szóló pályázatot. – A vásárhelyiek azt beszélik, hogy a Városházán pitiáner lopások és a politikai szövetségesek kifizetése zajlik – hangsúlyozta.

A frakcióvezető ismertette, 2012 és 2017 között a település honlapjára az összes önkormányzati szerződés felkerült, ugyanis az előző városvezetés tiszta és átlátható rendszert működtetett. – Most azonban ezek nem jelennek meg a nyilvánosság előtt, így nem derül ki, hogy az önkormányzat idén kivel, mire és milyen összegben kötött szerződést. Emiatt felmerül a kérdés, hogy milyen takargatnivalója van a városvezetésnek és Márki-Zay Péternek – fejtette ki Hegedűs Zoltán.

Hegedűs Zoltán: Márki-Zay úgy vádolja az előző városvezetést korrupcióval, hogy vannak körülötte szabálytalanságok 1

A politikus arra is rákérdezett a polgármestertől a múlt heti közgyűlésen, hogy milyen feljelentéseket tett az előző városvezetés ellen, és azok milyen eredménnyel zárultak. Hegedűs ennek kapcsán elmondta, az önkormányzati SZMSZ-ben meghatározott 5 nap letelt, azonban választ semmilyen formában nem kapott a város első emberétől.

– Ez azt jelentheti, hogy nincsenek érdemi feljelentések, mivel Márki-Zay Péter nem talált semmit, ami korrupcióra utalna. Amennyiben pedig tett feljelentéseket, akkor azokat visszautasították a hatóságok – magyarázta.

A frakcióvezető még elmondta, a polgármesternek bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket hamisan korrupcióval vádolt meg.