Párszáz anarchista rátámadt a rendőrökre Budapesten

Mily meglepő: szerdán sem jött össze a kormánybuktatás a balliberális pártok, a Soros-egyetem genderaktivistái, a Jobbik és az ellenzéki fake news média alkotta bizarr koalíciónak.

Miután hülyét csináltak magukból a parlamentben, néhányan utcára voltak, dugót okoztak, rendőrökre támadtak rá. Az akciójuk rendontásnak és nem tüntetésnek minősül, ugyanis „elfelejtették” azt bejelenteni. A Kossuth téren a párszáz tüntető között az ATV szerint ott volt Puzsér Róbert humorista, az LMP főpolgármester-jelöltje és a Soros-aktivista Gulyás Márton is. A Twitter-en közben a magyarellenes Judith Sargentini hergelte az aktivistákat. A sérült rendőrök száma öt.

Késő délutántól rendbontók csoportja jelent meg Budapest utcáin.

A pár száz fős csoport nem hivatalos vezetője a nulla százalékos támogatottsággal rendelkező, Párbeszéd nevű kamupárt egyik országgyűlési képviselője, Tordai Bence. Ő azonban nem sok vizet zavart az este folyamán.

A be nem jelentett, így törvénytelennek minősülő ellenzéki rendbontás az Országgyűlés épületénél kezdődött, majd a Margit hídhoz vonultak, amit megpróbáltak „elfoglalni”, de ahhoz túl kevesen voltak, csak egy nagyobb dugót okoztak. Ezt követően a Fidesz Lendvay utcai székházához mentek.

A felvételek alapján a genderaktivisták és a Momentum nevű viccpárt szimpatizánsai rátámadtak a székházat védő rendőrökre. A külföldiek által kitartott balliberális fake news média közben azt hazudta, hogy a rendőrség könnygázzal fújta le őket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nemsokára sajtóközleményében lerántotta a leplet a legújabb ellenzéki álhírről.

Közölték ugyanis, hogy nem alkalmaztak könnygázt a rendontókkal szemben, a valóságban egy dulakodó fújt le két rendőrt gázspray-vel.Két anarchista ezt követően behatolt a székház egyik erkélyére, de ezen a helyszínen is hamar megunták a dolgot és a Kossuth térre vonultak.

Közben mások a Lánchíd lezárásával próbálkoztak, de ők sem jártak sikerrel és szintén a Kossuth tér irányába távoztak.

Aztán lejátszodták a francia hímnuszt, ami egyúttal a nemzetközi szélsőbaloldal kedvenc indulója is, a Marseillaise-t, de a dalt nem énekelték, mivel nem tudták annak a francia nyelvű szövegét. Vajon a Soros-egyetemen nem tanítanak franciát?

A tömegben lengtek az EU-s és a vörös zászlók, magyar nemzeti lobogót csak elvétve lehetett látni.

A szélsőbalos aktivisták annyira „progresszívek és haladó szellemiségűek”, hogy a molinóikon csupa XIX. századi kommunista szlogenek voltak láthatóak, amelyek a soha meg nem valósult munkás-diák összefogásra akartak utalni. Néhányan trágár szavakat skandáltak és „természetesen” fasisztáznak.

Úgy látszik, hogy a genderképzőben mást nem tanítottak nekik. Ezért kár volt kifizettetni a szülőkkel a borsos tandíjat. 

A rendőrökre támadó anarchistákat Twitter-en, a Soros-Sargentini jelentés megfogalmazója, a magyargyűlölő Judith Sargentini szélsőbaloldali holland EP-képviselő hergelte.

Forrás: origo.hu

Fotó: Illusztráció