Helyettes államtitkár: az önkéntesség nélkülözhetetlen az erős magyar nemzethez

Az önkéntesség nélkülözhetetlen a lelkiekben gazdag, összetartó és erős magyar nemzethez – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Fiatalok a kisgyermekes családokért nevű országos adománygyűjtés záró sajtótájékoztatóján.

Illés Boglárka elmondta, kutatások szerint a magyar társadalom legalább fele volt már önkéntes, az elmúlt egy évben pedig a magyarok egyharmada végzett önkéntes tevékenységet.

Kitért arra is, hogy a magyar fiataloknak elsődleges fontosságú a család, a szülőföldön boldogulás egyik alapjának is azt tartják. Az emberek kevesebb mint hat százaléka mondja azt, hogy nem családban képzeli el a jövőjét – tette hozzá.

A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy ebben az adománygyűjtésben fiatalok tesznek a fiatalokért.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke tudatta, a november 9. és 11., valamint 16. és 18. között megrendezett akció során 11 tonna adomány gyűlt össze, amellyel négyszáz kisgyermekes családnak tudnak segíteni.

A harmadik alkalommal tartott gyűjtés célja az érdekképviselet és az értékfelmutatás – közölte.

Fodor Attila, a közreműködő CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója arról beszélt, a magyar társadalom egyre inkább hajlandó és képes tenni azért, hogy a rászoruló embereket megsegítse.

Fotó: Illusztráció