Meghosszabbítanák Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

Jövő kedden nyújthatja be a vádiratot a Csongrád megyei Főügyészség Czeglédy Csaba és 21 társa ellen – tudta meg a Magyar Idők.

A lap szerint azért akkor, mert a védelemnek a törvény szerint december 17-ig van lehetősége az iratokkal kapcsolatos vélemények ismertetésére, és kérdések feltételére. Így a vádemelés csak a határidő lejárta után, legkorábban december 18-án lehetséges.

Magyar Idők azt is írja, hogy a vádiratból pontosan kiderül majd az is, hogy Czeglédy a terhére rótt bűncselekményeket személyesen vagy felbujtóként követte el. A törvény nem tesz különbséget a két alakzat között, s a büntetési tétel is azonos.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott, és több mint 6 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek, mert nem fizettek ÁFÁ-t.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK, valamint a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét is ellátta több ügyben.