"Apró" bökkenő a Hősök terén

Bár hivatalosan még nem adták át, de úgy tűnik készen van a Hősök téri sétány rekonstrukciója. Igaz a kerékpárúton van egy kis bökkenő. Azaz inkább egy nagy.

Februárban kezdték átépíteni a Hősök terét, mégpedig a Maroslele-Hódmezővásárhely kerékpárút építés városi részeként. A munkálatok azonban többször is hónapokra szüneteltek, végül azonban mégiscsak elkészült az egész. Legalábbis első pillanatra úgy tűnik. A burkolatépítés,a közvilágítás, a kertészeti munkák véget értlek, s megépült az út úttest és mellette az a kerékpárút szakasz, mely a kertvárosi bicikliútba torkollik a dr. Imre József utcán keresztül. A Bethlen felőli része ugyanakkor azonban még hiányzik.

Hivatalosan nem is adták még át, megnyitni is azért nyitották, mert a Kossuth tér – Zrínyi utcatorkolatában felállították a műjégpályát.

A Hősök téri kerékpárút minőségével nem lehet semmiféle probléma, a kivitelezők oktatókönyvbe való minőségben készítették el. Azaz, egy kis bökkenő még maradt. Az egykori Casinó söröző előtt – a keskeny bicikliút közepén – bizony ott maradt az egykori Déltáv egyik telefonos felépítménye. A betondarab így élményszerűvé teszi a biciklisek közlekedését (főleg, ha autó is pöfög mögöttük).